- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai scumpe vacanțe de Crăciun și Revelion. Cât au scos din buzunare românii pentru a petrece sărbătorile de iarnă în cele mai frumoase destinații

25 Dec, 18:43 • Fundeanu Madalina
Vacanțe de mii de euro de Crăciun și Revelion! Care sunt destinațiile de vis ale românilor!
Cele mai scumpe vacanțe de Crăciun și Revelion. Cât au scos din buzunare românii pentru a petrece sărbătorile de iarnă în cele mai frumoase destinații

Există destul de mulți români care se pregătesc să petreacă vacanța de Revelion în locuri în care nu mulți își permit să ajungă. Cele mai scumpe și inedite vacanțe, potrivit datelor obținute de Gândul.ro de la specialiștii în turism, costă mii de euro de persoană și includ și Crăciunul și Revelionul.

Vacanțe de mii de euro de Crăciun și Revelion! Care sunt destinațiile de vis ale românilor

Unii români au plătit mii de euro și sunt pe cale să își facă bagajele pentru câteva zile de vacanță care includ și petrecerea de Revelion 2023. Cele mai scumpe vacanțe cumpărate de la două dintre cele mai mari agenții din România sunt în zone exotice din Asia, dar și America Latină.

Conform informațiilor transmise de Paralela45 pentru sursa citată, pe locul cinci al topul celor mai scumpe vacanțe la sfârșit de an este un pachet în Dubai pentru Crăciun, pentru două persoane, all inclusive: preț total de 7.685 de euro.

Pe următorul loc este o vacanță de 5 stele în Maldive, all inclusive, șapte nopți, inclusiv Revelionul, pentru patru persoane: preț total, 14.175 de euro

Pe locul trei este un circuit în Indonezia pentru Revelion, un pachet pentru două persoane: preț total: 6.500 de euro.

Vacanța în Țara lui Moș Crăciun, Laponia, nu putea lipsi din acest top și se afla pe locul doi, cu un pachete pentru doi adulți și doi copii, timp de patru nopți, la un hotel patru stele, cu u preț total de 10.788 de euro.

Pe primul loc al clasamentului realizat de reprezentanții Paralela45 se află cele mai scumpe bilete pentru un pachet cu avion, în Indonezia, timp de 15 zile, o vacanță care cuprinde și Crăciunul, și Revelionul, pentru 3 persoane, un preț total de 12.765 de euro. Restul pachetelor vândute predominat pentru Revelion sunt pentru vacante în Indonezia, Thailanda și Maldive, spun reprezentanții Paralela 45.

Citește și: Câți bani câștigă colindătorii în perioada sărbătorilor de iarnă. Unde se mai respectă acest obicei

vacanțe scumpe de Crăciun și Revelion
vacanțe scumpe de Crăciun și Revelion

Experiențe „exclusiviste” în Benelux

De la agenția Hello Holidays, cele mai scumpe vacanțe au fost cele pentru Revelion 2024.

„Am vândut un pachet individual, Revelion Panama – Columbia, două persoane, 10.000 euro. Circuitul are o durata de 14 zile, din 29.12 în 11 ianuarie, în care se vizitează Panama, Cartagena, Medellin, Pereira, Bogota, cu Revelion în Cartagena”, a precizat Cosmin Vasile, manager Departament Circuite, pentru Gândul.

Nu neapărat foarte scump, dar inedit este un circuit premiu lansat de agenție, care s-a vândut integral. Este vorba de „Marele circuit Benelux – Revelion la Bruxelles”, cu un program spectaculos.

„Cicuitele Hello Premium Tours sunt gama premium a Hello Holidays, creată ca alternativă la cele clasice, pentru turiștii care vor experiențe mai exclusiviste. Se organizează pentru un grup mai mic de turiști, până la 30 de persoane, numai pe curse de linie, cu conexiuni bune, cu cazări la hoteluri de patru stele, mai confortabile, cu mai multe facilități. Programul este mai lejer, cu accent mai mare pe experiențe și vizite pe îndelete la obiective turistice”, a detaliat Cosmin Vasile.

Circuitul de Benelux – Bruxelles e este programat pentru perioada 27 decembrie – 3 ianuarie și costă 1.049 euro/persoană.

Vezi și: S-a decis care e „Țara Anului 2023”. Majoritatea românilor o aleg în fiecare an ca destinație de vacanță