- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Continental si-a redus previziunea asupra marjei profitului la 8,5%

15 Sep, 11:46 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul german de piese auto Continental si-a coborat asteptarile cu privire la marja profitului operational (EBIT) pana la 8,5%, pe fondul cresterii preturilor la materia prima, potrivit presei internationale.
Continental si-a redus previziunea asupra marjei profitului la 8,5%

Continental si-a revizuit prognoza cu privire la marja profitului operational (EBIT) din cauza inrautatirii climatului economic in America de Nord si Europa. Oficialii companiei au anuntat o cifra mai mica decat prognoza de la inceputul anului, care anunta o marja de 9,3%.

Stagnarea cererii pentru autovehicule in principalele piete din Statele Unite ale Americii si Europa de Vest, insotita de costurile in crestere pentru materiile prime, precum otelul, au contribuit la erodarea castigurilor producatorilor auto si furnizorilor lor.

In ultimele luni, tot mai multi producatori si furnizori de piese auto s-au vazut nevoiti sa isi reduca tintele de profit, sau chiar sa avertizeze cu privire la potentiale pierderi pentru anul in curs.

Mai multi analisti din piata si directori din industria auto si-au exprimat ingrijorarea cu privire la ameliorarea situatiei pe piata auto si se tem ca aceasta ar putea dura mai mult decat se asteptau.

Concernul Continental, cu sediul la Hanovra, Germania, este furnizor de sisteme de frana, componente pentru mecanismele de rulare, electronica pentru autovehicule, anvelope si elastomeri tehnici pentru industria automobilelor. Compania a anuntat pentru 2008 vanzari ce depasesc 26,4 miliarde euro.