- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cum explica Dacia de ce este Duster asa de ieftin. Vezi si lista modelelor si a dotarilor

02 Mar, 15:22 • Redactia DailyBusiness
Dacia isi motiveaza pretul de numai 10.500 de euro pentru modelul SUV Duster, lansat marti la Geneva, alaturi de costurile reduse de fabricatie, prin nivelul salarial acceptat de muncitori. Declaratia, facuta in exclusivitate pentru DailyBusiness.ro de catre vicepresedintele Constantin Stroe, vine la scurt timp dupa ce Dacia si muncitorii sai au renegociat cu succes salariile.
Cum explica Dacia de ce este Duster asa de ieftin. Vezi si lista modelelor si a dotarilor

Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, a declarat, marti, pentru DailyBusiness.ro, ca pretul SUV-ului este ”meritul celor care lucreaza pe niste salarii care au facut posibila aceasta gama de preturi”. In prezent, salariul mediu in companie este de 1.350 de lei.

Declaratia lui Stroe vine in contextul in care sindicatele au acceptat, luna trecuta, noile conditii salariale oferite de conducerea companiei. Acestea vizeaza, pe ansamblu, cresterea salariului mediu cu 300 de lei, la 1.650 de lei, incepand cu 1 aprilie.

Sindicatele au obtinut si plata unor prime periodice, ce le vor creste veniturile in acest an cu inca 1.000 de lei.

Stroe: Putem oferi dotari de 5 stele pe Duster

Vicepresedintele Dacia a precizat, pe de alta parte, ca modelul lansat la Geneva va putea fi configurat in orice variante de dotari, inclusiv de 5 stele.
[img=588][/img]

”Pentru cei care ne-au pozitionat in lumea saracilor, noi demonstram acum ca putem face masini de 5 stele, full-option”, a declarat Stroe. ”Cine vrea astfel de dotari, nu e nicio problema. Bani sa aiba”, a declarat vicepresedintele Dacia.
[quote=Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia]Duster nu are un public tinta[/quote]
Constantin Stroe a precizat, pe de alta parte, ca se asteapta ca Duster, la fel ca Logan si Sandero, sa nu intampine probleme de genul cu care se confrunta marii jucatori din industria auto mondiala. ”Suntem prezenti pe 56 de piete, cu tot felul de drumuri, cu diferite caracteristici. Nu am avut pana acum nicio problema majora, pentru ca avem coeficienti de siguranta ridicati”, a declarat Stroe.
[img=589][/img]

Managerul de la Dacia a declarat, pe de alta parte, ca nu crede ca Duster are un public tinta, designul si functionalitatea sa adresandu-se unei game extrem de variate de clienti, de la persoane fizice la companii.

Dacia Duster va fi lansata oficial la 15.45, ora Romaniei, la Salonul auto de la Geneva. Noul model, primul SUV din istoria companiei, va costa, pe piata romaneasca, intre 10.500 de euro si 15.600 de euro, cu TVA inclus, in functie de versiune.

Dacia intentioneaza sa produca in acest an 60.000 de modele Duster.

In comparatie cu Duster, principalii concurenti vin cu preturi cu cel putin 2-3.000 de euro mai mari. Cel mai ieftin Hyundai Tucson, 2.0DOHC M/T porneste de la 15.815 euro, Nissan Qashqai 1.6 115 CP are un pret de achzitie de 18.981 euro TVA inclus, Ssangyong Actyon A200 4WD Business Automatic costa 19.807 euro, Fiat Sedici 1.9 Multijet pleaca de la 16.087 euro cu TVA inclus, Kia Sportage 2.0 GSL 4×2 MT CLASSIC costa 17612 euro, in timp ce Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD are un pret de achizitie de 13.850 euro cu TVA inclus.

Bineinteles, nivelul de dotari difera de la un model la altul, multe dintre concurentele Duster venind cu dotari peste modelul de la Dacia inca din varianta de baza.