- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Ford a lansat un diesel in Romania, desi vanzarile acestei motorizari sunt in scadere

21 Aug, 14:11 • ioan.basea
Ford a lansat joi modelul Kuga, cu o motorizare diesel de 2,0 litri, 136 CP, in pofida scaderii cererii pe piata pentru aceasta motorizare, de la 43,7% in primele 6 luni ale anului trecut, la 38,8% in primul semestru al acestui an, conform datelor furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Ford a lansat un diesel in Romania, desi vanzarile acestei motorizari sunt in scadere

„Scumpirea motorinei a dus la modificarea raportului diesel-benzina. In prezent vanzarile automobilelor cu motorizari diesel din clasa B (mica) si C (medie) sunt cuprinse intre 30-35% din totalul vanzarilor”, a declarat Gabriel Bondarenco, directorul general Romcar.

Ford Kuga va fi disponibil si in varianta pe benzina cu o capacitate de 2,5 litri, 200 CP abia de la sfarsitul anului 2008, conform reprezentantilor companiei.

Oficialii companiei sunt optimisti in privinta vanzarilor noului model, deoarece „parcul auto romanesc este suficient de vechi pentru a absorbi masini noi”.

De altfel, lansarea modelului Kuga, programata initial pentru luna noiembrie, a fost devansata cu 3 luni, datorita sesizarii unei cereri in piata, dupa cum a declarat Laura Andreescu, director de marketing si comunicare al Romcar.

Momentan nu s-au inregistrat precomenzi ale modelului Kuga, conform reprezentantilor Romcar. In Europa, modelul a avut vanzari de 5.500 de unitati in 6 luni de la lansare.

Kuga va fi disponibil in 2 versiuni de echipare – Trend si Titanium, iar preturile de vanzare, fara TVA, vor incepe de la 20.350 euro pentru versiunea Trend si 23.350 pentru Titanium.

Compania Ford si-a propus pentru acest an sa comercializeze 26.000 de unitati in Romania, in crestere cu 20% fata de anul trecut, obiectiv care include si vanzarile modelului Kuga.

Reprezentantii Romcar au anuntat lansarea noului model Fiesta in Romania in primul trimestru al anului viitor.