COMPANII

Autostrada Lugoj-Deva, miza de 240 mil. euro: Umbrarescu si Strabag pierd iar in fata italienilor

23 iulie 2013, ora 12:23, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
autostrada3.jpg
Curtea de Apel Bucuresti a decis luni respingerea, ca nefondate, a plangerilor Strabag si Spedition UMB (firma lui Dorinel Umbrarescu) formulate in recurs, impotriva atribuirii unui contract in valoare de 240 mil. euro pentru constructia lotului 2 a Autostrazii Lugoj-Deva.

Hotararea nr. 3119/2013 este irevocabila si vine in continuarea deciziei CNSC din data de 17 iunie 2013 prin care s-a dat castig de cauza asocierii JV Salini – Secol SpA, reprezentata de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut respingerea contestatiilor promovate de catre Spedition UMB si Strabag impotriva rezultatului procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica avand ca obiect  „Proiectare si executie autostrada Lugoj – Deva, Lot 2” organizate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), avand o valoare de aproximativ 240 milioane de euro.

In luna mai 2013, asocierea formata din JV Salini – Secol SpA, asistata si reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, fusese desemnata castigatoare de catre autoritatea contractanta. Ulterior, ceilalti participanti la licitatie, Spedition UMB si Strabag au contestat rezultatul procedurii, care insa a fost mentinut prin decizia pronuntata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) in data de 17 iunie 2013.

La acest moment, data fiind decizia CNSC, contractul de achizitie publica ar putea fi incheiat cu asocierea JV Salini – Secol SpA, neexistand niciun motiv care sa justifice intarzierea in demararea lucrarilor specifice.

O echipa de aparatori formata din Robert Rosu, Avocat asociat si co-coordonatorul departamentului de Litigii si Arbitraje interne, precum si de Oana Gavrila, Managing Associate si avocat pledant cu experienta in cauze de contencios administrativ au reprezentat asocierea care a obtinut castig de cauza in fata CNSC.

“Argumentele si structura ofertei prezentate de catre asocierea pe care o asistam ne indreptatesc sa fim optimisti in privinta sanselor semnificative de mentinere a deciziei pronuntate de catre CNSC si in ipoteza in care aceasta va fi atacata cu plangere in fata Curtii de Apel Bucuresti”, declara in iunie Robert Rosu, avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.Companiile italiene Salini si Secol si mai multe firme romanesti, printre care Tehnostrade si Spedition UMB, ale omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, Teloxim Con, controlata de Theodor Berna, si reprezentanta locala a Aldesa (Spania) vor construi trei loturi ale tronsonului de autostrada Lugoj-Deva, proiecte cu o valoare totala estimata la peste trei miliarde de lei (circa 690 milioane euro), fara TVA.

Astfel, lotul 2 al tronsonului va fi construit de asocierea Salini - Secol, lotul 3 de consortiul Teloxim Con SRL - Comsa SA - Aldesa Construcciones SA - Arcadis Eurometudes SA, iar lotul 4 de asocierea Tehnostrade - Spedition UMB, potrivit datelor anuntate joi de Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 06:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter