- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Piata de leasing operational a urcat cu 11% in primul semestru

28 Jul, 15:49 • Redactia DailyBusiness
Piata de leasing operational a crescut, din punct de vedere al numarului de masini, cu 11% in primele sase luni din 2011 comparativ cu anul trecut, pana la 35.531 unitati, potrivit datelor Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO).
Piata de leasing operational a urcat cu 11% in primul semestru

„Pentru 2011, estimarea de crestere a pietii de leasing operational s-a modificat in sens crescator, la peste 20%. Cifra de afaceri se asteapta sa se majoreze cu cel putin 25%, la peste 250 milioane de euro”, se arata in comunicatul ASLO.

In primele 6 luni, circa 4.500 de autovehicule reprezentand 14% din inmatricularile de autovehicule si LCV au fost facute in leasing operational, in crestere cu peste 40% fata de anul trecut.

In structura serviciilor solicitate, in anul 2011 domina in continuare  serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote)  67,9%, ponderea fiind in scadere cu 2 procente fata de anul 2010, urmate de management de flote 22,8% si leasing operational (exclusiv finantare) 9,9%, pondere usor mai ridicata fata de 7,2% anul trecut.

La nivelul asociatiei, care reprezinta 87% din piata, in primele 6 luni ale anului contractele full service au reprezentat 55% din portofoliu, 40% au fost contracte de ‘fleet management only’, iar restul net operating lease (fara servicii).

De la lansarea sa, Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a crescut cu 50% si exista in continuare cereri de aderare, astfel ca acoperirea pietei de leasing operational a crescut la 87% iar numarul de membri la 11.

Cei mai noi membri sunt Hertz Lease, BT Finop si RCI Finantare Romania, si un membru asociat, Autonom Services .

„Exista de asemenea 3 membri candidati ce urmeaza a fi validati la urmatoarea adunare generala”, potrivit oficialilor asociatiei.

ASLO are ca membri fondatori principalele companii de leasing operational: ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, Dirent Group, Fleet Management Services, LeasePlan Romania, Porsche Mobility.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a fost infiintata in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica.