REAL ESTATE

Tranzactie record: Cocor a vandut un spatiu cu peste 20.000 euro pe metru patrat

27 august 2012, ora 11:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Cocor1.jpg
Cocor SA, compania care detine centrul comercial cu acelasi nume din centrul Capitalei, a vandut in luna august un spatiu comercial de 196 metri patrati situat pe Bulevardul Unirii, la valoarea de 3.988.322 euro, ceea ce inseamna 20.348 euro pe metru patrat.

Spatiul comercial se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor (AGEA) in sedinta din 16 iulie.

ôNegocierile au durat aproximativ 2 luni iar intregul proces de intermediere a fost realizat de departamentul comercial intern al Cocor SA. Spatiul comercial care a facut obiectul acestei vanzari se situeaza intr-o zona cu mare vad comercial si are in continuare un potential mare de crestereö, a declarat Mirela Mihailescu, director comercial Cocor SA, cea care a condus procesul de intermediere.

Actiunea face parte din strategia firmei de a vinde cateva din proprietatile imobiliare pe care le are in portofoliu pentru a lichida o parte din obligatiile financiare pe care le are la BCR, ca parte a creditului in valoare de 18 milioane de euro luat in 2008 pentru modernizarea centrului comercial Cocor.ôExista negocieri in curs si pentru celelalte spatii comerciale aflate pe lista aprobata de actionari. Ne mentinem angajamentul de a vinde o parte din acestea pentru a continua procesul de reorganizare al centrului comercial Cocor, proces care include restructrarea mix-ului de chiriasi si dezvoltarea unei zone de entertainmentö, a declarat Daniel Stoica, unul dintre actionarii companiei.áááá

Actionarii Cocor Bucuresti au aprobat recent vanzarea magazinului pentru suma de 50 de milioane de euro. In plus, au fost scoase la vanzare toate activele imobiliare detinute in Bucuresti, in incercarea de evitare a executarii silite. á

Actionarii au decis sa vanda toate activele companiei, astfel ca, in afara de Cocor, mai multe cladiri din centrul Bucurestiului (Bulevardul Unirii nr. 27 si Splaiul Independentei nr. 1), au fost scoase la vanzare, la preturi situate intre 2.500 euro/mp si 18.000 euro/mp.

In plus, s-au scos la vanzare alte patru spatii din Stefan cel Mare nr.33, Foisorul de Foc nr.1 si Bulevardul Unirii, nr. 21, 23, la preturi de vanzare de 756.000 euro, 378.000 euro, 540.000 euro, respectiv 729.000 euro.

Cocor a inregistrat in primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, de 4,6 ori mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In urma unei investitii de 24,5 milioane euro, Cocor s-a redeschis in octombrie 2010 cu o parcare de 200 locuri si o suprafata comerciala de 10.000 metri patrati. Cocor Media Channel este parte a acestei transformari.

Citeste si Cocor isi vinde averea. Cum vor actionarii sa evite cu orice pret executarea silita.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 03:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter