- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Scade facturile la energie electrică! Sfaturi pentru a-ţi alege cel mai convenabil furnizor

14 Sep, 15:42 • Russo George
Liberalizarea pieței de energie înseamnă că prețurile pentru energia electrică și gazele naturale nu mai sunt stabilite de către Autoritatea de Reglementare în Energie, ci de fiecare furnizor, în baza evoluțiilor din piața de energie.
Scade facturile la energie electrică! Sfaturi pentru a-ţi alege cel mai convenabil furnizor

În condiţiile în care alegerea furnizorului de energie este responsabilitatea clienţilor, consumatorii trebuie să se informeze temeinic şi să compare nu doar preţul, ci şi celelalte condiţii din ofertele fiecărui furnizor.

Evaluează-ţi corect nevoile înainte de a face alegerea

Un instrument util pentru identificarea și analizarea ofertelor este comparatorul de oferte-tip de furnizare de pe site-ul anre.ro. Întotdeauna să fii atent la prețurile de furnizare publicate, la perioada de valabilitate a prețului și la condițiile în care pot fi modificate prețurile din oferte.

Fii atent la serviciile conexe

Prețul contează, dar nu este singurul criteriu important. Verifică dacă oferta include accesul la servicii conexe, cum ar fi centre de relații clienți, call-center, portal online și aplicații mobile pentru a-ți gestiona singur consumul și facturile, dacă aceste facilități sunt importante pentru tine.

Capacitatea operaţională și financiară a furnizorului de energie

Este cea mai importantă calitate pentru a fi sigur că ai alături un partener pe termen lung, solid și de încredere, care să-ți asigure  furnizarea energiei electrice.

Nu te grăbi să semnezi

Citește cu atenţie conținutul tuturor documentelor puse la dispoziţie și nu semna nimic dacă lipsesc informații importante (prețuri transparente cu toate componentele incluse, termene de plată, durata contractului, valori taxă de reziliere etc.) sau dacă există câmpuri necompletate.

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei pune la dispoziţia consumatorilor o platformă online special pentru cei ce vor să schimbe furnizorul.

Pentru energie electrică, de exemplu, după introducerea datelor personale, a actului de identitate și cele ale contorului, locul de consum și contractul apar automat.

Pentru schimbarea furnizorului, completarea cererii durează doar câteva minute.

Procesul începe cu un comparator de prețuri, pentru a vedea oferta cea mai bună. E suficient să introducem consumul și valoarea facturii curente, iar apoi alegem noul furnizor. Aici vedem ce economie putem face, alegem oferta pe care o vrem, iar în următorii pașii datele sunt deja precompletate, trebuie doar să le confirmăm.

Pentru pasul final, e important să citim indexul și să adăugăm o fotografie a contorului, pentru ca noul furnizor să știe de când începe facturarea.

Citeşte şi: Este anunțul momentului pentru pensionari. Guvernul anunță ce se întâmplă cu dosarele românilor