- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai popular loc din lume pe care trebuie neapărat să-l vizitezi! Mâncarea de vită, la preț de fast-food

07 May, 20:10 • Constantin Cristina
Locul cel mai popular din Argentina, numit și „Parisul Americii de Sud” impresionează prin aerul european strămutat departe, la mii de kilometri. Iată de ce este atât de deosebit acest oraș.
Cel mai popular loc din lume pe care trebuie neapărat să-l vizitezi! Mâncarea de vită, la preț de fast-food

Buenos Aires este cel mai popular loc din Argentina care trebuie vizitat măcar o dată în viață. Mai este numit și „Parisul Americii de Sud”, în urma marii imigrații franceze din 1840, pentru că impresionează prin aerul european strămutat departe, a notat ziare.com.

Citește și: Vacanța în România, mai scumpă decât în destinațiile celebre de lux! Turiștii se declară șocați

Buenos Aires, prin traducere „Aer bun” este cea mai mare zonă metropolitană din America de Sud, după Sao Paulo, fiind fondat în 1536 de către Pedro de Mendoza. Orașul popular a crescut destul de mult în 1776, moment în care a fost numit capitală a Regatului Rio de la Plata.

Buenos Aires, cel mai popular loc din Argentina

Argentina este destul de departe, mai exact de 14 ore de zbor de la Roma, iar biletul de avion costă peste 1.000 de euro. Restul cheltuielilor se fac la latitudinea turistului, care pot diminua costurile totale sau le poate umfla.

Față de România se află la 13.000 de kilometri, având un stil mixt arhitectural între Franța-Italia-Spania, dar și murdar, însă în special non-conformist. În unele moment pare că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate.

Buenos Aires, Argentina, locul popular
Buenos Aires, Argentina, locul popular

 

Mai mult, prețurile sunt sub nivelul Europei. Drumul de la aeroport până în centrul capitalei costă în jur de 80 de lei, aproximativ 30 de km. Transportul în comun este impecabil. Sunt autobuze mici și rapide, pe care este precizată mare, pentru a nu fi ratată, ruta pe care circulă în ziua respectivă.

Chiar și prețul călătoriilor pentru transport nu sunt scumpe, deoarece Argentina aduce petrol din Venezuela. La metrou nu se merită plimbarea pentru locuri apropiate, deoarece stațiile sunt destul de scurte, merită doar pentru drumuri mai lungi.

În Buenos Aires nu mori de foame, cu siguranță, deoarece mâncarea este ieftină, mai ales dacă știi să te gospodărești puțin. De exemplu, dacă îți iei o friptură de vită crudă de la Carrefour este 9 lei, o sticlă de vine Malbec este 12 lei, iar pâinea 1 leu, ceea ce în România nu prea mau găsești asemenea prețuri.

Ideal ar fi pentru o vacanță în capitala Argentinei să ii după tine cash, euro sau dolari și să schimbi la negru, pentru că cardurile sunt taxate enorm. Diferența dintre cursul oficial și cel la negru e data de faptul că oamenii nu au încredere în moneda țării, Argentina având o inflație uriașă și un climat economic șubred. Din acest motiv, preferă să investească în valuta, chiar dacă o cumpără la un preț mai mare.

Statul nu se opune speculei valutare, pentru că, pe de o parte e conștient că nu a putut face o reformă economică decentă, iar pe de altă parte nu cred că își mai permite să pună pumnul în gură unui popor greu încercat, care a trăit o dictatură înfiorătoare.

Un lucru dezgustător printre toate celelalte lucruri sunt cerșetorii. Pe străzi este un număr foarte mare de oameni fără adăpost, iar străzile sunt foarte mizerabile. Cu toate că dimineața sunt spălate și măturate, la prânz sunt pline de gunoaie. Să nu vorbim de mirosul accentuat de droguri pe care nu ai cum să nu îl simți.

Buenos Aires, Argentina, locul popular
Buenos Aires, Argentina, locul popular

 

Una peste alta, Buenos Aires are un aer aparte, este înconjurat de culori, de o atmosferă vie și plăcută. Tradițiile nu lipsesc din acest loc, deci cei care iubesc să călătorească și să aibă parte de experiențe unice, capitala Argentinei este locul ideal.

Alte articole: Cele mai accesibile și spectaculoase destinații din Europa sunt ignorate de turiști. Categoria de destinații la care nu s-a gândit nimeni