- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Stațiunea balneară din România în care biletul de intrare costă doar 30 de lei. Oameni din toată lumea vin aici să se bucure de apele tămăduitoare

27 May, 11:41 • Adrian Popovici
Cât costă un bilet de o zi în „Mica Elveție” a României. Stațiunea atrage turiști din afara țării care vin pentru tratamente.
Stațiunea balneară din România în care biletul de intrare costă doar 30 de lei. Oameni din toată lumea vin aici să se bucure de apele tămăduitoare

Stațiunea balneară Sovata este un loc încântător, amplasat în inima Transilvaniei, România, celebru pentru apele sale miraculoase și pentru lacurile sărate cu proprietăți terapeutice. Situată în județul Mureș, Sovata este adesea numită „Mica Elveție” a României, datorită frumuseții naturale remarcabile și a beneficiilor sale pentru sănătate. Acum că s-a dat startul noului sezon, mulți români vor să afle cât costă un bilet în această stațiune, notează Antena 3 CNN.

Cea mai interesantă atracție din această stațiune este Lacul Ursu, o minunată rezervație naturală formată într-o depresiune carstică, cu apă caldă și sărată. Acest lac este considerat unic în Europa, datorită compoziției sale unice și a faptului că se menține cald chiar și în timpul iernii.

Acum că s-a dat startul sezonului la Sovata, turiștii din toată țara și chiar din afara ei vin în această stațiune să se bucure de lacurile cu ape clorurate și sodice. O altă atracție din zonă este lacul Aluniș, al doilea ca mărime după Lacul Ursu, renumit pentru nămolul argilos de pe fund, recunoscut pentru beneficiile sale în tratarea artrozelor, spondilozelor și problemelor neurologice.

Stațiunea Sovata
Stațiunea Sovata

Te-ar putea interesa și: Stațiunea din România care atrage turiștii ca un magnet! Cum a reușit un oraș în paragină să devină o destinație preferată de vacanță în doar 20 de ani

Cât costă un bilet de o zi în această stațiune?

Sovata este o stațiune care poate fi vizitată în orice sezon, fiind recunoscută la nivel european încă din 1850. Lacurile cu ape clorurate și sodice, împreună cu nămolul lor, au proprietăți terapeutice pentru o gamă largă de afecțiuni, în special pentru cele reumatice. Încadrată de dealuri împădurite cu o diversitate de specii precum fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani și brazi, și învecinată cu Muntele de Sare, stațiunea oferă oportunități excelente pentru odihnă și relaxare.

După cum explică directorul unui complex de agrement, mii de turiști vin în această stațiune anual, iar biletul pentru o singură zi de tratament balnear este accesibil, doar 40 de lei pentru un adult. Acesta explică faptul că pensionarii și micuții trebuie să plătească doar 30 de lei. În plus, un șezlong se închiriază aici cu doar 35 de lei.

„Anul trecut la ștrandul de la lacul Aluniș am avut un număr de intrări de 9.500 de persoane. Sperăm ca și anul acesta măcar atâți vizitatori să avem. Anul acesta un bilet pentru un adult costă 40 lei, pentru un pensionar sau copil 30 de lei, iar șezlongul se poate închiria la 35 lei”, a explicat Robert Fulop, reprezentantul unui complex din această stațiune.

”De câte ori vin aici mi se desfundă nasul și nu mă mai doare capul pentru că am sinuzită de ani de zile”, a declarat o femeie care a venit în această stațiune.

Citește și: Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. Prețuri de neratat la început de sezon estival