- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

VIDEO| Mașina potrivită! Cum să achiziționezi un autoturism fiabil fără să iei țeapă. Iată sfaturile unui expert

10 May, 17:47 • Constantin Cristina
Care sunt cele mai fiabile mașini? Asta este întrebarea pe care și-o pun toți șoferii atunci când caută să-și cumpere o mașină. Chiar daca este nouă, chiar dacă este second-hand, trebuie să știm să le analizăm din toate punctele de vedere, iar acest lucru te va învăța Dan Barbu, expert în mașini.
VIDEO| Mașina potrivită! Cum să achiziționezi un autoturism fiabil fără să iei țeapă. Iată sfaturile unui expert

Dacă ești hotărât că vrei să-ți cumperi o mașină fie nouă, fie second-hand, trebuie să știi câteva lucruri importante înainte de a face acest pas. Iar pentru asta, Dan Barbu explică la „Podcast cu prioritate” by ProMotor, de ce trebuie să ții cont la o mașină ca să fi sigur că este fiabilă.

Citește și: În timp ce românii au ajuns la limita puterilor, politicienii cumpără mașini! Marius Budăi: „Este o austeritate cu două fețe”

Mașina potrivită! Cum să achiziționezi un autoturism fiabil fără să iei țeapă

Dan Barbu este una dintre cele mai avizate voci din online-ul românesc atunci când vine vorba de cumpărarea unei mașini. El este de părere că mașinile fiabile sunt „acele mașini care au fost conduse bine, adică cele care au fost conduse la drum lung. Atunci când vorbim despre fiabilitatea unei mașini, cel mai mult contează cum a fost condusă acea mașină și cum a fost întreținută”.

Tot el îndrumă pe doritorii care vor să-și cumpere o mașină, să achiziționeze un autoturism din modelele asiatice „mașinile asiatice, în general, sunt foarte bune pe motorizările pe benzină, non-turbo”.

mașina fiabilă
mașina fiabilă

Dan Barbu a oferit și câteva exemple de mașinile care pot fi achiziționate fără probleme și cu toată încrederea, mai exact Toyota, Honda și Mazda, spunând totodată că acești producători „au investit în tehnologie astfel încât mașinile lor să fie durabile. Sigur, există și anumite dezavantaje ale acestor modele, Dan Babu dând ca exemple butoanele Toyota, care par din 1998 sau farurile destul de proaste ale mașinilor japoneze”.

De asemenea, expertul a subliniat faptul că, dacă cineva dorește neapărat o mașină europeană, poate apela la producătorii europeni care fca mașini diesel bune.

Alte articole: Românul care și-a săpat groapa singur! Și-a distrus singur afacerea, după ce a vândut mașini sub prețul pieței