- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vot istoric în Parlamentul European. Știrile care încalcă regulile marilor platforme sociale nu vor mai putea fi șterse timp de 24 de ore. Iată ce prevede proiectul

04 Oct, 13:45 • Oprea Alina
În decursul zilei de marți au fost votate proiecte în Parlamentul European care aveau în vedere anumite restricții de moderare a conținutului media de către Googe. Parlamentarii Uniunii Europene au fost cei care au luat aceste decizii.
Vot istoric în Parlamentul European. Știrile care încalcă regulile marilor platforme sociale nu vor mai putea fi șterse timp de 24 de ore. Iată ce prevede proiectul

S-a constatat faptul că unele instituții media s-au plâns de modul în care conținutul lor este gestionat, mai exact, eliminat, confirmă Reuters, conform celor furnizate de către Digi24. Așadar au fost votate proiectele cu privire la restricțiile de moderare de către Google, care este parte a grupului Alpha, Met Platforms, dar și alte platforme mari în Parlamentul European.

Citește mai multe despre: Maximizarea eficacității campaniilor publicitare: Sinergia dintre email marketing și social media

Ce presupune acest proiect de reguli?

Regula aceasta care implică impunerea platformelor de a transmite conținut de știri într-un interval de 24 de ore înainte de a-l elimina a dfost propusă și anul trecut, precum și News.ro a comunicat, conform celor furnizate de Digi24. Legea privind libertatea presei susține prin articolul 17 asigurarea pluralității Mass-Media, dar și independența editorială protejată. După propunerea acestei legi, au fost stârnite diferite reacții în rândul plarfomelor online.

Parlamentul European
Parlamentul European

 

Ar putea fi exploatată dezinformarea?

Dezinformarea este un fenomen care a luat cu asalt internetul și care nu poate fi foarte bine controlat. Aceasta poate fi monitorizată și conștientizată de noi, oamenii. Articolul 17 este crezut ca a fi un mod de exploatare a dezinformării, după cum se exprimă un grup de lobby tehnologic CCIA Europe.

„Exceptarea mass-media va împuternici actorii necinstiţi, creând noi lacune pentru a răspândi ştiri false, mai degrabă decât să repare ceva”, a comunicat Mathilde Adjutor, manager senior de politică CCIA Europe, conform Digi24.

Legile impuse prevăd interzicerea folosirii unui program spion care se află împotriva jurnaliștilor. Cu toate acestea, în cazul folosirii unui astfel de program, poate fi justificat doar ca ultimă măsură de ultimă instanță. În plus de acestea, se solicită ca mass-media să fie transparentă, conform celor de la Digi24.

Citește mai multe despre: Tentative de fraudă promovate prin anunţuri sponsorizate pe reţelele sociale. Avertismentul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică