- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Noi taxe pentru românii cu bani. Fiscul a pus ochii pe averile care nu pot fi justificate

16 Aug, 15:14 • Andrei Alina
Guvernul încearcă cu orice preț să aducă bani la buget pentru a face față cheltuielilor statului. Coaliția de guvernare ia în calcul o măsură prin care să taxeze cu 50% veniturile și averile nedeclarate ale românilor.
Noi taxe pentru românii cu bani. Fiscul a pus ochii pe averile care nu pot fi justificate

Noi taxe pentru românii cu bani. Fiscul a pus ochii pe averile care nu pot fi justificate. În prezent, impozitul aplicat în astfel de situații este de doar 16%. Pentru viitor, guvernanții vor ca inspectorii fiscali să calculeze averile, bazându-se pe cheltuielile afișate de unele persoane, inclusiv pe mașini și case, puse în oglindă cu veniturile de pe hârtie. Românii care au mașini, case și terenuri valoroase sunt primii vizați, potrivit stirileprotv.ro.

Inspectorii ANAF vor merge pe firul banilor și la pont, în cazul în care o persoană sesizează, sub protecția anonimatului, fapte de evaziune fiscală.

Citește și: ANAF pune tunurile pe românii cu averi mari. Metoda prin care românii reușeau să își externalizeze banii

 

Guvernanții vor impozit de 50% pentru averile nedeclarate. Taxe mai mari și penalizări

Un ucrainean a încercat să intre in România cu 300.000 cash într-o geantă! Vameșii au fost șocați și i-au confiscat toți banii!

Citește și: Ordinul ANAF prin care se definesc oficial persoanele cu averi mari, publicat în Monitorul Oficial. Cât vor avea de plată bogaţii României

O variantă luată în calcul de coaliția de guvernare presupune impozitarea cu 50%, nu cu 16%, a averilor nedeclarate. Pe lângă taxa majorată, românii cu averi mari nedeclarate ar urma să plătească penalități și dobânzi.

Specialiștii atrag însă atenția că cei care vor să evite plata taxelor ar putea găsi totuși metode prin care să-și ascundă banii.

Discutăm, de fapt, despre venituri nedeclarate, întrucât veniturile sunt supuse impozitului, iar averile sunt consecința deținerii unor venituri. Ne aflăm uneori în situația în care copiii primesc bani de la părinți, bunici, în mână, de-a lungul unor generații, și-atunci e foarte greu să faci diferența între sumele care reprezintă venituri impozabile și sume care sunt moșteniri de la predecesorii noștri”, a spus Adrian Bența, specialist fiscal.