- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Românii sunt din ce în ce mai atrași de cryptomonede. 8% din populaţia adultă din România foloseşte monede digitale

29 May, 15:59 • Cornel Ghimeșan
8% din populaţia adultă din România foloseşte cryptomonede, unul dintre cele mai ridicate procente din lume, estimează Binance, cel mai mare exchange de crypto din lume.
Românii sunt din ce în ce mai atrași de cryptomonede. 8% din populaţia adultă din România foloseşte monede digitale

8% din populaţia adultă din România foloseşte monede digitale. Kiril Khomiakov, general manager al Binance pentru Europa Centrală şi de Est, a dezvăluit că portofoliul de utilizatori din țara noastră este format în general din bărbaţi sub 30-40 de ani, scrie ZF.Citește și O româncă a dat lovitura pe piața de criptomonede! În cât timp a obținut 7 milioane de euro și ce a făcut cu banii

8% din populaţia adultă din România foloseşte monede digitale

Potrivit unui studiu al IPSOS România realizat la comanda platformei de investiţii în active digitale Tradesilvania.com, 4 din 10 români deţineau în 2022 sau au deţinut vreodată criptomonede.

„Vrem să ajutăm cât mai mult autorităţile să pregătească reglementările, pentru că avem acelaşi scop, de a lansa reglementările. Pentru  guvern înseamnă protecţia utilizatorilor şi încurajarea economiei, atragerea de noi investiţii, birouri, angajaţi, educaţie, iar pentru noi înseamnă o adopţie mai mare, mai mulţi utilizatori, mai multe dintre produsele noastre”, a declarat Kiril Khomiakov.

La nivel global, Binance are peste 120 de milioane de utilizatori în fiecare piaţă în care intră. În aceste momente, platforma creată de gigant este deja în peste 100 de ţări. În România, una dintre prioritățile gigantului este consilierea guvernului şi a autorităţilor de reglementare în elaborarea unui cadru legislativ pentru piaţa activelor digitale este una dintre.

„Ajutăm oriunde autorităţile de reglementare vor să implementeze cadrul de reglementare şi ne cer să ajutăm. Nu pot spune numărul de ţări, dar aceasta este strategia oriunde avem utilizatori”, a spus reprezentantul Binance.

În aceste momente, Binance lucrează împreună cu guvernul României pentru transpunerea în legislaţia locală a MiCA (Markets in Crypto-Assets), cel mai important cadru de reglementare care vine la nivel european pentru piaţa criptomonedelor, care ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024, pentru a fi transpus ulterior în legislaţia naţională.

„Autorităţile din România sunt extrem de proactive, nu aşteaptă până vine MiCA pentru a începe abia după aceea să lucreze, ei pregătesc legile locale şi reglementările pentru a transpune MiCA în legislaţia locală. Deci aş spune că undeva la jumătatea anului viitor ar trebui să fie implementată în România”, au mai spus reprezentanții Binance.

Citește și Utilizatorii Twitter au acces rapid la criptomonede și alte active financiare. Musk face înțelegerea momentului cu eToro!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult