- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Investitie de 16 mil. euro intr-un proiect rezidential cu 200 de locuinte in Cluj

15 Oct, 09:33 • cristina.mihai
Compania romaneasca La Donna Imobile, detinuta de fratii Valentin si Calin Visan, va investi circa 16 mil. euro intr-un proiect rezidential cu 200 de locuinte in vestul orasului Cluj-Napoca, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Calin Visan.
Investitie de 16 mil. euro intr-un proiect rezidential cu 200 de locuinte in Cluj

„Vanzarile nu au inceput pana in prezent, pentru ca nu este totul pus la punct. Avem circa 110 de cerere de rezervari, insa nu dorim sa preluam nici un avans, inca”, a spus Calin Visan.

Proiectul, denumit Amfiteatru, este amplasat pe un teren de 2 hectare, avand in spate padurea Hoia. Firma a mai dezvoltat in Cluj un mini proiect de 5 case, care au fost vandute integral si doua mini proiecte pe care le-au vandut constructorilor dupa obtinerea autorizatiei de constructie.

Lucrarile de executie pentru proiectul Amfiteatru au demarat in urma cu cateva saptamani si vor fi finalizate in maxim 3 ani. Dezvoltatorul va demara in viitorul apropiat si negocierile cu bancile pentru finantarea proiectului.

„Am inceput lucrarile la infrastructura, drumuri de acces, canalizare si asa mai departe, abia apoi urmand sa demareze constructia cladirilor cu locuinte”, a spus Eugen Ghit, agentul de vanzari al proiectului.

Compania asteapta acum autorizatia de constructie, iar lucrarile la ansamblu vor demara la inceputul lui 2009.

Pe langa cele 200 de apartamente cu una, doua, trei camere si terase, distribuite in 14 corpuri de cladire asezate in forma unui vechi amfiteatru roman, proiectul rezidential mai cuprinde 1.500 mp de spatii pentru servicii conexe (gradinita, banca, farmacie, sala de fitness, minimarket, cabinet medical, etc), grupate in jurul unei piatete.

Proiectul are 200 de locuri de parcare subterane si circa 40 de locuri de parcare supraterane care vor fi gestionate ca spatii comune, urmand sa fie folosite de vizitatorii locatarilor.

De asemenea, actionarii se afla in discutii cu un investitor irlandez, care doreste sa achizitioneze proiectul, insa aceste negocieri nu sunt avansate.

Preturile in cadrul ansamblului sunt de circa 1.400-1.500 euro/mp cu TVA inclus.