- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Investitie de aproape 90 mil. euro in 6 parcuri logistice in Romania

19 May, 11:11 • cristina.mihai
GE Real Estate si Helios-Phoenix vor demara in 2008 constructia a 6 parcuri logistice, investitia cifrandu-se la aproape 90 mil. euro, au declarat pentru DailyBusiness reprezentantii DTZ Echinox, promotorul exclusiv al proiectelor.
Investitie de aproape 90 mil. euro in 6 parcuri logistice in Romania

Aceste proiecte fac parte dintr-o retea care va include 12 astfel de dezvoltari.

Primele 6 pacuri logistice clasa A vor totaliza 315.000 metri patrati de spatii de depozitare si vor fi construite in Chiajna (langa Bucuresti), Timisoara, Constanta, Brasov, Cluj si Oradea.

Lucrarile de constructie ale spatiilor de depozitare din Brasov, Chiajna si Timisoara vor demara in trimestrul 2 al anului, in timp ce parcurile logistice din Cluj, Constanta si Oradea vor incepe in al treilea trimestru.

Intreaga retea de 12 parcuri logistice reprezinta proiect denumit Olympian Parks si care presupune o investitie totala de 175 milioane euro.

Compania de dezvoltari imobiliare GE Real Estate deruleaza investitii de peste 2 miliarde euro in Europa Centrala si Europa de Est.

Phoenix Real Estate este prezenta din 2001 pe piata romaneasca, unde a realizat pana in prezent peste 60.000 mp de spatii de depozitare. In 2006, Phoenix a format un joint-venture cu dezvoltatorul britanic Helios Properties in vederea construirii de spatii logistice si de depozitare in Romania.