- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Israelienii de la Dimri schimba strategia: apartamente sub pretul pietei, pentru notorietate

17 Sep, 13:48 • cristina.mihai
Compania israeliana Dimri International va scoate la vanzare locuintele din proiectul rezidential Dimri Ghencea Allegro la un pret de pornire sub pretul zonei, strategie opusa celei practicate pe piata din Israel, dar aleasa pentru a creste notorietatea in Romania, conform reprezentantilor.
Israelienii de la Dimri schimba strategia: apartamente sub pretul pietei, pentru notorietate

Astfel, compania va vinde incepand de la 1.100 euro pe mp plus TVA, in conditiile in care pretul zonei este 1.150-1.250 euro pe mp, conform oficialilor Dimri.

„Suntem recunoscuti in Israel ca fiind mai scumpi decat concurenti nostri, insa in Romania nu ne stie nimeni proiectele si standardele, asa ca pentru primul proiect am ales sa venim cu un pret sub cel al concurentei. Daca acesta ar fi fost cel de-al doilea proiect dezvoltat pe plan local, pretul ar fi fost probabil de 1.200 euro/mp”, a spus Ygal Dimri, directorul executiv al companiei, pentru DailyBusiness.ro.

„Cand vom fi conoscuti pe piata ne vom permite sa crestem preturile. Momentan nu avem un nume in Romania si nu putem sa ne purtam de parca situatia ar fi alta”, a adaugat Ygal Dimri.

Reprezentantii companiei au declarat ca vor incepe vanzarile in cadrul proiectului Ghencea Allegro cand vor fi siguri de respectarea termenului de livrare.

Compania are in plan constructia a circa 5.200 de locuinte in Bucuresti si Ploiesti.

Primul proiect al companiei, Ghencea Allegro, va fi construit in mai multe faze. Prima va include doua cladiri cu un total de 332 de apartamente ce vor fi finalizate pana in septembrie 2010. A doua faza va consta in construirea a inca aproximativ 900 de locuinte.

Investitia totala pentru primele doua faze ale proiectului se va ridica la aproximativ 135 milioane euro. Potrivit reprezentantilor companiei, intreg proiectul va fi finalizat dupa cea de-a treia faza a constructiei, care va include inca aproximativ 2.500 de locuinte.

„Pana in prezent am investit 35 milioane euro in achizitionarea a 4 terenuri in Romania. Trei terenuri le-am cumparat in Bucuresti, doua in Ghencea si unul in Pipera, iar un alt lot de teren a fost achizitionat in Ploiesti”, a mai spus Dimri.

In Ploiesti compania estimeaza ca va investi circa 60-70 mil. euro pentru constructia proiectului comercial si a celui rezidential. Pentru celelalte proiecte oficialii dezvoltatorului nu au facut public un buget de investitii, explicand ca inca nu stiu care va fi volumul de constructii.

Compania mai detine un teren de 50.000 mp in zona Pipera unde are in plan sa construiasca 1.100 de locuinte si alti 36.000 mp in Ploiesti, unde vizeza constructia de spatii comerciale si aproximativ 550 – 600 de unitati rezidentiale.

Dimri International este filiala companiei Y.H. Dimri Construction & Development din Israel, care dezvolta aproximativ 30 de proiecte in 12 orase din Israel, incluzand proprietati rezidentiale, comerciale, industriale, ansambluri tuiristice si mixuri imobiliare.

In mai 2004, Y.H. Dimri a devenit o companie publica listata la bursa din Tel Aviv, iar, in afara de Romania si Israel, mai are in curs de dezvoltare si alte proiecte in Cehia si Georgia.