- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Proiectul celui mai mare mall din Capitala, oprit pana la realizarea unui nou PUZ

15 Sep, 11:50 • cristina.mihai
Proiectul complexului imobiliar Parklake Plaza, care va cuprinde cel mai mare mall din Capitala, va fi oprit pana la realizarea unui nou PUZ (plan urbanistic zonal), ca urmare a unei contestari in instanta a hotararii prin care Primaria Sectorului 3 a aprobat PUD-ul (plan urbanistic de detaliu) terenului pe care se va construi proiectul.
Proiectul celui mai mare mall din Capitala, oprit pana la realizarea unui nou PUZ

„PUD-ul s-a aprobat pe baza unui PUZ expirat, orice plan urbanistic zonal expira potrivit prevederilor legii 350 dupa 5 ani, cand se pot schimba parametrii fizici ai terenului”, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Ion Tincu, prefectul Capitalei, cel care a contestat in instanta hotararea primariei de sector. Tincu a adaugat ca dupa refacerea PUZ-ului, ceea ce va determina o refacere si a celorlalte avize, proiectul va putea continua.

Desi actiunea in instanta a Prefectului priveste hotararile emise de catre Primaria Sectorului 3, Caelum Development considera ca ii lezeaza interesele ca investitor si dezvoltator al ParkLake Plaza, inclusiv prin simpla intarziere a derularii proiectului. „Ne este extrem de greu sa intelegem de ce nici actualul Prefect nici cel anterior nu au contestat mai devreme aspectele care sunt reclamate acum daca se sustine ca actiunea in instanta este una obiectiva, initiata cu buna credinta”, au spus reprezentantii Caelum.

„Nu am contestat dorinta de a construi pe acel teren, ci am atras atentia asupra unei ilegalitati”, a mai spus Tincu.

In momentul contestarii, Caelum Development si Sonae Siera, dezvoltatorii complexului aveau toate avizele premergatoare autorizatiei de constructie.

„Nu am fost informatii de aceasta contestare, am aflat din presa. Vom purta discutii cu primaria si cu chiriasii”, a spus Monica Alexandru, director de marketing, vanzari si inchirieri al Caelum.

Caelum Development a investit pana in prezent aproape 100 milioane euro in Bucuresti exclusiv pentru cumpararea terenului pe care urmeaza a fi edificat ParkLake Plaza si pentru demararea diferitelor faze de dezvoltare ale proiectului cu termen de executie in anul 2011, „in conditiile in care PUZ-ul si PUD-ul zonei erau perfect valabile”, au spus reprezentantii Caelum Development, care considera de aceea ca orice incercari de a schimba parametrii urbanistici ai terenului si ai zonei sunt de natura a-i aduce prejudicii financiare considerabile.

Parklake Plaza reprezinta o investitie totala de 600 mil. euro.