- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Un imobil de 110 ani s-a scumpit cu 50% dupa finalizarea proiectului de dezvoltare

16 Oct, 09:48 • cristina.mihai
Pretul unui imobil vechi de 110 ani din Capitala, scos la vanzare in primavara, a crescut cu circa 50%, pana la 7 mil. euro, dupa ce proprietarul a finalizat proiectul de dezvoltare, care prevede transformarea in cladire de birouri, au spus reprezentantii Manopoly International, agentia care intermediaza vanzarea.
Un imobil de 110 ani s-a scumpit cu 50% dupa finalizarea proiectului de dezvoltare

Initial, imobilul a fost scos la vanzare pentru 4,8 mil. euro, insa pretul s-a schimbat o data cu avansarea proiectului de dezvoltare si inceperea demersurilor pentru obtinerea avizelor privind lucrarile de executie.

Cladirea, amplasata in sectorul 1 al Capitalei, urmeaza sa fie extinsa, cu pastrarea stilului arhitectural.

La data scoaterii pe piata a imobilului, trebuia sa inceapa lucrul la proiectele de dezvoltare, care prevedeau transformarea cladirii ori in resedinta de lux, ori in hotel. Intre timp, aceste planuri s-au schimbat, iar proiectul prevede transformarea cladirii in imobil de birouri.

Proprietarii imobilului sunt un cetatean roman si unul englez,. Acestia poarta negocieri pentru vanzarea acestei cladiri.

Cladirea are o suprafata construita de 1.683 metri patrati, suprafata la sol fiind de peste 300 mp.Proiectul prevede extinderea cladirii cu 3.700 mp.

Imobilul, care dateaza din 1895, a fost consolidat recent si cuprinde 20 de camere si un subsol tip crama.

Terenul pe care se afla cladirea are o suprafata de peste 915 mp, potrivit agentiei imobiliare Manopoly International.