CARIERE

Pricopie: Romania ar trebui sa isi dubleze numarul de absolventi de studii superioare

24 mai 2014, ora 13:45   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bac.jpg
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca in urmatorii ani Romania ar trebui sa isi dubleze numarul de absolventi de studii superioare, iar tinerii care termina liceul trebuie incurajati sa mearga la facultate, astfel ca procentul acestora sa ajunga la 26,7%, pentru ca "nu e fezabil mai mult".

Prezent la Arad, sambata dimineata, intr-o vizita la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", ministrul Educatiei Nationale,Remus Pricopie, le-a spus cadrelor didactice universitare ca Romania ar trebui sa isi dubleze, in urmatorii ani, numarul de absolventi cu studii superioare.

"Ar trebui sa dublam numarul de oameni pregatiti cu studii superioare, sa sprijinim institutiile universitare dovedit serioase", a afirmat Pricopie, citat de Mediafax.

Ulterior, intrebat de jurnalisti pe aceasta tema, ministrul a spus ca tinerii care isi finalizeaza studiile liceale trebuie incurajati sa mearga la facultate, astfel ca procentul acestora sa ajunga la 26,7%.Acest deziderat al ministrului este insa greu de realizat tinand cont de promovabilitatea scazuta de la examenul de bacalaureat. In sesiunea iunie-iulie 2013, aceata a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor, anuntate de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

El a precizat atunci ca au promovat bacalaureatul 62% dintre absolventii de clasa a XII-a din promotia 2012 - 2013 si 30,6% din absolventii promotiilor anterioare.


Citeste si:"Generatia BAC 2013": Dependenti de Facebook si indiferenti la competitie
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Coman Gabriel a spus:
24/05/2014 14:56
De dublat se dubleaza, insa cat la % dintre ei o sa gaseasca un loc de munca
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 02:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter