COMPANII, CARIERE

1.500 de angajati ai Postei Romane protesteaza in Piata Constititiei

12 februarie 2013, ora 12:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Posta.jpg
Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza, marti, in Piata Constitutiei din Capitala, cerand demisia conducerii, pe care o acuza de "incapacitate si nepasare", care vor duce la reducerea salariilor, la desfiintarea de oficii postale urbane si a tuturor ghiseelor postale rurale.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) acuza managementul ca nu a luat "nici macar o singura masura coerenta si concreta de functionare durabila a acestei companii in piata serviciilor postale din Romania", ceea ce a dus la inceperea actiunilor de protest.

Sindicalistii sustin ca procesul continuu de organizare si reorganizare a avut "efecte vizibile doar in degradarea calitatii serviciilor, a conditiilor de munca si pierderea locurilor de munca" si nu efectele benefice promise lucratorilor postali.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, a declarat, conform Mediafax, ca protestele angajatilor de la Posta Romana "nu au niciun obiectiv". Acesta preciza ca privatizarea Companiei Nationale Posta Romana se va face "in conditii de siguranta", astfel incat la licitatie sa participe doar firme serioase, cu o buna probitate financiara.Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75% si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital. Compania avea la sfarsitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 07:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter