COMPANII, BURSE

Borza: O sa incercam "o aroganta", sa listam Hidroelectrica pana in mai 2016

15 iunie 2015, ora 10:50 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
borza.jpg
Producatorul de energie Hidroelectrica, aflat in insolventa, ar putea fi listat la bursa in timp ce se afla inca in insolventa, pana in luna mai a anului viitor, a declarat administratorul judiciar al companiei, Remus Borza.

"Vad Hidroelectrica listata anul viitor. O sa incercam o aroganta: sa listam compania chiar si in insolventa, daca nu va iesi pana la anul, in mai. Si urmarim acest obiectiv, ca in luna mai sa avem Hidroelectrica pe bursa, peste noua luni", a afirmat Borza, citat de Mediafax.  

Listarea va avea loc prin lansarea la tranzactionare a 15% din actiuni. Ministerul Economiei detine 80% din capitalul companiei, iar Fondul Proprietatea (FP) restul de 20%.  

Planul de investitii mai include alocarea a 300 milioane euro in retehnologizarile a patru hidrocentrale de mare capacitate, respectiv Stejaru (210 MW), Vidraru (220 MW), Raul Mare Retezat (335 MW) si Mariselu (220 MW), precum si in modernizari de hidroagregate. Alte 240 milioane euro vor fi alocate pentru lucrari de mentenanta cu capitalizare, iar cu 300 milioane euro Hidroelectrica va cumpara parcuri eoliene sau fotovoltaice.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter