- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Continental, cel mai mare angajator privat din Romania, a investit 240 de milioane de euro in operatiunile locale in 2018

14 Mar, 13:12 • Redactia DailyBusiness
Continental a făcut investiții de 240 de milioane de euro în 2018 în locațiile sale din România, în infrastructură, echipamente și în tehnologii de vârf, anunță cel mai mare angajator privat din țară, care are peste 20.000 de angajați.
Continental, cel mai mare angajator privat din Romania, a investit 240 de milioane de euro in operatiunile locale in 2018

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activitățile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. 

„Comunitățile în care sunt locațiile noastre însumează 1 milion de locuitori, o populație în creștere ceea ce determină și o circulație mai intensă, iar acest fapt transformă traficul în provocarea majoră a viitorului. Toți ne dorim siguranță pe șosea, mobilitate, aer curat și locuri de parcare disponibile. Pentru a face acest lucru posibil e nevoie ca orașele să își regândească traficul și sistemele de transport. Orașele se pot folosi de tehnologiile dezvoltate de Continental (de exemplu, siguranța intersecțiilor) pentru a îmbunătăți traficul, pentru a reduce accidentele și emisiile CO2”, spune dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

Doar în 2018, Continental România a direcționat peste 600.000 de euro spre proiecte educaționale, renovarea de spitale sau centre medicale, susținerea de evenimente culturale, încurajarea mișcării și a sportului.

Continental a făcut investiții de 240 de milioane de euro în 2018 în locațiile sale din România, în infrastructură, echipamente și în tehnologii de vârf.
La finalul anului 2018, în centrele de inginerie și unitățile de producție din România lucrau peste 20.000 de colegi, din care o treime specializattă în software și IT & C, inginerie electrică, mecanică și de proces. Aceștia lucrează în echipe internaționale la tendințele cheie ale industriei automotive conectivitate, conducere autonomă, electromobilitate și folosesc metode precum inteligența artificială, big data etc.

Continental deține șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași.