COMPANII, CARIERE

Directorul general al Postei Romane: Stresul functiei justifica salariul de 6.000 euro

28 mai 2013, ora 16:07   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
smeeianu.jpg
Directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu (foto), a afirmat marti ca incaseaza lunar un salariu de 6.000 de euro, nivel justificat in conditiile in care functia este foarte stresanta si generatoare de presiune din cauza licitatiilor la care societatea intra in concurenta cu operatorii privati.

"Pentru a elimina speculatiile, confirm ca primesc lunar, net, suma de 5.000 de euro pentru functia de director general, la care se adauga indemnizatia de 1.000 de euro, tot net, pentru calitatea de membru in Consiliul de Administratie. Deci,
pe total, primesc 6.000 de euro. Aceasta suma ar putea fi suplimentata daca indicatorii de performanta stabiliti in contractul de mandat sunt depasiti, fiecare, cu cel putin 10%", a spus Smeeianu, potrivit Mediafax.

El adaugat ca indicatorii de performanta se refera la veniturile totale, profit si EBITDA, dar a evitat sa precizeze si nivelul pe care trebuie sa il atinga fiecare indicator, afirmand ca sunt confidentiali.

Smeeianu a solicitat jurnalistilor sa nu compare salariul sefului Postei cu cel al majoritatii salariatilor companiei.Premierul Victor Ponta spunea in martie ca a fost deranjat de faptul ca directorul Postei Romane are un salariu mult prea mare si ca astfel de remuneratii ar trebui limitate la cel mult de sase ori peste salariul mediu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
29/05/2013 10:13
Cum va gasiti voi explicatii si justificari mai neica pentru imfatuari si salarii nesimtite......
 
dan a spus:
29/05/2013 10:37
Domnul director sa incheie contracte inainte sa ceara salariul care nu se justifica sub niciun fel de forma in conditiile in care Posta Romana nu mai este ceea ce era si merge din inertie.
Din pacate in loc sa i se scada salariul la jumatate sau sa i se dea un target cum se intampla la Tarom , se sta si se uita cum se mai fac cateva datorii.
Din punctul meu de vedere acest salariu se justifica daca serviciile se imbunatatesc si daca se investeste in oameni dar in conditiile actuale lucratoriii in majoritatea lor lucreaza pe computere vechi si inutile ca sa nu mai spunem de imprimantele care iti imprima o chitanta de 2 metri astfel cheltuielile sunt mari , scapate de sub control si serviciile devin ineficiente .
Mai rau este ca oamenii de acolo sunt buni profesionisti dar nu au cu ce lucra si din aceasta cauza sufera compania care daca va avea un management adus pe target va face ordine si economie,si in mai putin de 3 ani compania va trece pe profit daca este ajutata.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter