COMPANII

Patriciu, "strans cu usa" de creditori. Primul proces de insolventa impotriva Mic.ro

15 noiembrie 2011, ora 11:49, autor(i): Madalina Pana   | 10 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
patriciu.jpg
Producatorul de usi Benati din judetul Harghita cere insolventa societatii Mic.ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu (foto).

Dosarul prin care se cere insolventa Mic.ro a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 14 noiembrie si are ca prim termen de judecata data de 13 martie 2012.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Benati au mentionat ca ei nu sunt primii care au apelat la instanta pentru rezolvarea problemelor cu firmele de retail detinute de Patriciu. Acestia s-au referit la dosare de insolventa impotriva retelei Minimax, precum si la o ordonanta de plata impotriva Mic.ro.

Firma Benati SRL a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 9,3 milioane lei si un profit brut de 194.000 lei, potrivit datelor de la Registrul Comertului.In luna septembrie, omul de afaceri Dinu Patriciu anunta ca a fost nevoit sa schimbe planul de afaceri al retelei de retail Mic.ro din cauza sistemului bancar ostil.

Daca inainte de aceasta decizie, compania Mercadia deschidea unitati "pe banda rulanta", acum viteza a fost redusa la jumatate. "Din 100 de magazine pe care care le deschideam intr-o luna, am redus ritmul la 20-45 de unitati. Iar de saptamana viitoare vom incepe realimenarea magazinelor",declara saptamana trecutaDan Ionescu, CEO Mercadia.

In septembrie, furnizorul de peste si preparate din peste Pescado Grupa cerutinsolventa retelei Minimax, cumparata de Dinu Patriciu in vara lui 2010. Acest dosar a fost inregistrat la 5 septembrie, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru 18 ianuarie 2012.

Distribuitorul de peste nu este insa singurul creditor care a batut la usa miliardarului roman. Si furnizorul de apa minerala Aguapur din Brasov a cerut insolventa companiei Minimax, in iunie.

La Tribunalul Bucuresti mai este inregistrata in august si o somatie de plata pentru Minimax din partea Prosper Eximco, un furnizor de echipamente electronice.

O ordonanta de plata exista si pe numele celeilalte retele de magazine detinute de Patriciu, Mic.ro Retail, din partea Iiruc Service. Acesta este un furnizor de servicii IT, outsourcing, asistenta tehnica si suport, precum si de terminale tranzactionale.

Mercadia Holland este un grup de companii romanesti avand aproape 6.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri estimata la 460 milioane euro, activ in domeniile retail si HoReCa. Grupul detine retelele Mic.ro, Macro si Minimax Discount, Bet Cafe Arena, BioGood, restaurantele Heritage si Madame Pogany's din Bucuresti.

Companiile Minimax si Mic.ro Retail nusunt singurele firmecontrolate dePatriciu cu procese de insolventa. Si business-ul din domeniul mass-media al omului de afaceri, Adevarul Holding, se confrunta cu astfel de probleme.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Mercadia nu au oferit niciun comentariu pana la momentul publicarii articolului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ION GHEORGHE a spus:
15/11/2011 12:43
Ce fel de afacere este aceasta ? Falimentezi colaboratorii pentru dezvoltarea afacerii tale . Bancile nu te mai ajuta asa ca procedezi astfel.Tot un fel de camatar.
 
Dan Iorgovan a spus:
15/11/2011 17:45
Asa patesc toti care fac afaceri cu Dinu Patriciu.Nu merita sa faci afaceri cu un astfel de om.
 
altul ,, a spus:
15/11/2011 17:48
cum ?! "marele" om de afaceri nu stie sa faca decit afaceri cu statul ?...si avea o filozofie... !
 
Anonim a spus:
15/11/2011 19:01
Asa se inbogatesc unii,iar alti vad si spera ca din munca cinstita.........mari afaceristi...
 
dorel a spus:
15/11/2011 20:00
Dinu Patriciu anunta ca a fost nevoit sa schimbe planul de afaceri al retelei de retail Mic.ro din cauza sistemului bancar ostil.sate prapadestide ras!!!!!
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 14:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter