FINANTE-BANCI, AUTO

Cei 5 asiguratori care au redus tarifele RCA pentru soferii sub 25 ani

24 februarie 2015, ora 16:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rca.jpg
Allianz-Tiriac, Astra, City Insurance, Euroins si Generali au redus, de la inceputul acestui an, tarifele politelor RCA pentru soferii sub 25 de ani, in urma modificarilor normei privind asigurarea RCA, eliminandu-se prevederile care au condus la cresterea pretului la aceste contracte.

"Din cele 10 societati autorizate sa practice asigurari RCA un numar de 5 societati, Allianz-Tiriac, Astra, City Insurance, Euroins si Generali, cu o cota de piata de 52,6%, au transmis deja autoritatii aceste notificari. Modificarile au vizat in mare parte reducerea incarcarii pentru tineri, urmarindu-se atingerea unui nivel similar practicii europene, care arata utilizarea unor prime pentru tineri de pana la de 2,2 ori mai mari decat categoria majoritara, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare constatat anterior", se arata intr-un comunicat al ASF.

ASF a prelungit pana la sfarsitul lunii februarie termenul pana la care asiguratorii pot revizui si retransmite notificarile privind tarifele de prima RCA.

ASF a modificat in luna ianuarie cateva prevederi ale Normei 23/2014 privind asigurarea RCA, lasand astfel libertatea societatilor de asigurari sa isi optimizeze portofoliile pentru a diminua diferentele inregistrate intre tarifele de prima pe diverse categorii de varsta, se mai spune in comunicat."Astfel, a fost abrogat alineatul 1 al articolului 21, care era cel mai frecvent invocat de asiguratori ca sursa de stimulare a cresterii pretului politelor RCA. Acesta stipula obligatia asiguratorilor de a stabili tarife de prima RCA astfel incat sa fie acoperite toate angajamentele ce decurg din incheierea contractelor de asigurare pe acest segment", precizeaza oficialii ASF.

In Romania, dintr-un numar total de 3,111 milioane de polite RCA pentru persoane fizice, in vigoare la 31 decembrie 2014, 47.987 de polite erau aferente soferilor sub 25 de ani, reprezentand 1,54% din total.

"O stabilizare a tarifelor RCA trebuie insa corelata si cu rezolvarea dezechilibrelor existente in piata de asigurari, in primul rand in piata RCA", mai transmite ASF.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter