- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Lucian Anghel preia conducerea BCR Pensii

04 Oct, 14:56 • adrian.mihaltianu
Lucian Anghel (foto), in prezent economist sef si director al directiei de cercetare si strategie a Bancii Comerciale Romane, a fost numit in pozitia de presedinte al directoratului si director deneral al BCR Pensii.
Lucian Anghel preia conducerea BCR Pensii

Numirea sa devine efectiva odata cu aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

El o inlocuieste pe Simona Ditescu, care a renuntat in iunie la functia pe care o ocupa din luna mai a anului 2007.

BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a fost infiintata in anul 2007 avand ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii administrate privat si a fondurilor de pensii facultative: Fondul de Pensii Administrat Privat BCR (Pilon II) si Fondul de Pensii Facultative BCR Plus (Pilon III).

BCR Pensii are in prezent un capital social de 185 milioane de lei, avand actionar majoritar Banca Comerciala Romana cu 99,9%.

„Fondurile de pensii private sunt una dintre putinele solutii de finantare interna pe care le are la indemana economia romaneasca. Asigurarea de finantare permite dezvoltarea economiei, inclusiv mentinerea si crearea locurilor de munca”, a declarat Lucian Anghel.

Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, analist si trezorier adjunct. Din 2007 este economist-sef si director executiv al directiei de cercetare si strategie din BCR. Lucian Anghel a fost Membru in Bordul Director al Erste Asset Management si BCR Asset Management pentru 5 ani.

In 2008, Anghel a fondat, impreuna cu alti colegi, Asociatia Romana a Analistilor Financiari-Bancari din Romania. Este cadru didcatic in cadrul SNSPA si ASE.

In ianuarie 2012, Lucian Anghel a fost ales presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti (BVB).