FINANTE-BANCI, IT&C

Orange si Visa Europe isi unesc fortele pentru lansarea platilor mobile contactless

08 noiembrie 2013, ora 16:21, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Orange Cash.jpg
Visa Europe si Orange au anuntat un parteneriat strategic care reflecta obiectivul comun al celor doua companii de a accelera cresterea vizibilitatii si a utilizarii zilnice a platilor mobile contactless in Franta.


Prin acest parteneriat, consumatorii din Franta vor putea plati bunuri si servicii cu telefonul mobil.

Primul pas pentru a asigura disponibilitatea extinsa a acestei metode de plata va fi lansarea Orange Cash, iar primul produs preplatit de acest tip va fi lansat in Franta.

Orange Cash va permite clientilor Orange posesori de smartphone-uri prevazute cu tehnologia NFC sa efectueze plati mobile contactless. Aceasta este o solutie conceputa si administrata impreuna cu Wirecard Card Solutions, membru Visa Europe.Numarul terminalelor din Franta care accepta plati contactless a crescut cu 50% intr-o perioada de sase luni pana in luna septembrie 2013.

Clientii Orange vor putea descarca aplicatia Orange Cash, vor putea transfera fonduri in contul preplatit Orange Cash cu cardul de debit, credit sau preplatit, dupa care pot incepe imediat sa faca plati contactless. Pentru cumparaturile in valoare de peste 20 de euro, tranzactia poate fi autorizata prin introducerea unui cod de autentificare a utilizatorului.

äPlatile cu smartphone-ul reprezinta o functie noua care se va dezvolta rapid datorita utilitatii in viata de zi cu ziö, s declarat Thierry Millet, vicepresedinte - Plati mobile si NFC, Orange.

Orange Cash va fi oferit clientilor Orange in Strasbourg si Caen la inceputul anului 2014, inainte de a deveni disponibil la nivel national in al doilea trimestru al anului viitor. Lansarea va accelera adoptarea platilor mobile si va sustine ofertele bancilor partenere.

Visa Europe este o companie de plati detinuta si operata de catre bancile membre si de catre alti furnizori de servicii de plati din 37 de tari din Europa. In ultimii sase ani, Visa Europe a investit peste 1 miliard de euro in tehnologii noi si infrastructura.

In Europa, exista 470 milioane de carduri Visa si 1 euro din fiecare 6,75 euro cheltuiti este pe un card Visa. Segmentul cardurilor de debit reprezinta aproape 80% din portofoliul Visa si cheltuielile efectuate cu carduri de debit Visa in Europa au depasit 1.000 de miliarde euro (1.050 miliarde euro) in 2012. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa in Europa in 2012 au depasit in premiera 200 miliarde euro (212 miliarde euro), reprezentand peste 20% din tranzactiile procesate de Visa Europe.

Orange este unul dintre principalii operatori de telecomunicatii din lume, cu vanzari de 43,5 miliarde de euro in 2012 si 168.000 de angajati in intreaga lume la 30 iunie 2013, inclusiv 103.000 in Franta.

Prezent in 32 de tari, Grupul Orange deservea la 30 iunie 2013 peste 231 milioane de clienti la nivel mondial, dinte care 174 de milioane de clienti ai serviciilor de telecomunicatii mobile si 15 milioane de clienti pentru serviciile de internet in banda larga la punct fix.

Orange este listata la NYSE Euronext Paris (simbol ORA) si la New York Stock Exchange (simbol ORAN).

Citeste si: Cate terminale POS din Europa accepta plati contactless
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 18:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter