- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Poupet, BRD: Persoanele fizice si firmele foarte mici au fost clientii cei mai afectati de criza

16 Feb, 14:59 • gecad.net
Persoanele fizice au fost cele care au suportat mai greu criza, in randul clientilor BRD, iar in ceea ce priveste companiile, cele mai mari probleme le-au intampinat cele de foarte mici dimensiuni, in timp ce firmele de talie mare sau comportat mult mai bine, a declarat pentru DailyBusiness.ro Guy Poupet (foto), presedintele BRD GSG.
Poupet, BRD: Persoanele fizice si firmele foarte mici au fost clientii cei mai afectati de criza

Seful BRD a spus ca o afacere foarte importanta pentru banci a fost in 2009 finantarea statului. El nu a dorit sa dea detalii cu privire la ponderea pe care creditele catre sectorul public au detinut-o in totalul creditelor acordate de banca in 2009.

„A fost o pondere mare, dar nu as putea sa precizez exact. Practic, scaderea activitatii pe creditarea individuala a fost compensata la noi de cresterea finantarii sectorului public, in 2009. In 2010 speram ca activitatea de creditare pe persoane fizice sa isi revina, prin programul Prima Casa si alte initiative similare”, a declarat Guy Poupet.

Pentru anul in curs, banca are in vedere metinerea retelei de sucursale la acelasi nivel. In 2009, reteaua nu a crescut deloc, pastrand insa toate cele 930 de unitati pe care le avea la inceputul anului. BRD are in prezent a doua retea ca marime din sistemul bancar, dupa cea a CEC Bank.

„Daca vom vedea ca este necesar, atunci am mai putea deschide cateva sucursale, dar extinderea retelei nu este obiectivul nostru pentru 2009”, a spus Poupet.

In ceea ce priveste creditarea, seful BRD spune ca aceasta va evolua in trend cu dezvoltarea pietei locale.

„Sunt optimist in ceea ce priveste revenirea din criza a pietei locale. Am vazut estimari ale analistilor care se bazeaza pe o crestere de circa 1-2% in acest an”, a mai declarat el.

Seful BRD a mai spus ca nu vede un pericol prea mare pentru dezvoltarea Romaniei in faptul ca pietele dezvoltate din Uniunea Europeana isi revin mai greu, ceea ce ar putea intarzia revenirea exporturilor locale.