- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vladescu: Din luna iulie incep disponibilizarile in sectorul bugetar

17 Jun, 11:19 • Redactia DailyBusiness
Sebastian Vladescu (foto), ministrul Finantelor, a declarat pentru Reuters ca din luna iulie, Guvernul va trece la disponibilizari de personal. Acestea fac parte din noul pachet de masuri de reducere a cheltuielilor publice, ce va fi aplicat de luna viitoare.
Vladescu: Din luna iulie incep disponibilizarile in sectorul bugetar

Vladescu a spus ca fiecare ministru va decide modul in care va opera masurile de austeritate in institutia pe care o conduce.

Potrivit Reuters, peste 70.000 din cei 1,2 milioane de salariati de la stat si-ar putea pierde locurile de munca pana anul viitor.

Ministrul Finantelor a afirmat ca masurile, daca vor fi puse in practica, vor asigura mentinerea deficitului bugetar la 6,8% din produsul intern brut (PIB) in acest an, nivelul negociat cu FMI.

Daca acest nivel va fi depasit, atunci vor aparea semne de intrebare, a mai spus Vladescu.

Curtea Constitutionala va respinge contestatiile la adresa legilor austeritatii, iar masurile de reducere a salariilor si pensiilor vor fi astfel cat mai repede puse in practica, a adaugat acesta.

De avizul Curtii depinde, in mare parte, si decizia Fondului Monetar International (FMI) de a debloca cea de-a cincea transa din imprumut, de 850 milioane de euro. Fondul a conditionat votul in board de aplicarea reformelor, insotite de avizul Curtii.

FMI va lua o decizie in cadrul sedintei din 28 iunie. Cei 850 milioane de euro vor ajunge in conturile Bancii Nationale a Romaniei in luna iulie.