- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost confirmată prima companie aeriană care va organiza zboruri de pe aeroportul Băneasa. Ce oferte vor avea românii

23 Feb, 15:05 • Bumbeneci Diana
Se fac pași mari pentru redeschiderea aeroportului din Băneasa. A fost confirmată prima companie aeriană ce va opera pe acest aeroport.
A fost confirmată prima companie aeriană care va organiza zboruri de pe aeroportul Băneasa. Ce oferte vor avea românii

A fost anunțată prima companie aeriană care va zbura regulat spre și dinspre aeroportul Băneasa din București după renovare. Pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București, după renovarea acestuia.

O nouă companie aeriană pe aeroportul din Băneasa

Prima companie aeriană care va zbura regulat spre și dinspre aeroportul Băneasa din București după renovareva fi  Fly Lili. În acest sens, turoperatorul Coral Travel, controlat de compania turcă Coral Holding AȘ, a anunțat oficial oferta de zboruri charter pentru destinații de vacanță din regiune.

Mai mult, s-a anunțat oficial că de la jumătatea lunii aprilie 2023 vor fi organizate zboruri charter din București spre destinații din Turcia, Egipt și Tunisia, iar zborurile vor fi operate de compania aeriană Fly Lili (România). Fly Lili va opera pentru Coral Travel un total de maximum 12 zboruri charter pe săptămână spre și dinspre aeroportul Băneasa din București, potrivit boardingpass.ro.

Din punct de vedere al traficului de călători, aeroportul a fost al doilea ca mărime din România până în 2011, după Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Inaugurat în anul 1920, este situat la 7 km nord de oraș, pe DN1, la 90 m altitudine, pe o suprafață de 128 ha. Dispune de o pistă de 3200 m lungime și 60 m lățime. Până la înființarea Aeroportului Internațional Otopeni în 1970, acesta era principalul aeroport din capitala României.

La 1 august 2022, aeroportul a fost redeschis după 10 ani de lucrări de renovare și 110 ani de la înființare. A fost deschis pentru cursele de linie și pentru cursele charter.

Citește și: Incredibil! Ea este cea mai bogată româncă din lume. Povestea femeii care conduce un imperiu de peste 3 miliarde de dolari. De la miss, la închisoare și afaceri în domeniul armamentului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult