- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adio, Cetelem! Divizia de credite de consum își oprește activitatea în România

07 Mar, 20:36 • Lupu Alexandra
Anunț important pentru români! Cetelem își încetează activitățile în România. Iată ce se va întâmpla cu actualii clienți și parteneri de afaceri.
Adio, Cetelem! Divizia de credite de consum își oprește activitatea în România

A apărut o nouă informație care îngrijorează românii! Oamenii nu vor mai putea beneficia de ajutor financiar de la Cetelem. Divizia de credite de consum a anunțat că își oprește activitatea în țară, așa cum susține economedia.ro.

Cetelem dispare din România

Primele informații transmise de companie arată că activitatea va fi încheiată în România. Furnizorul de credite a anunțat că reprezentanții vor asigura continuitate în relația cu actualii clienți, și de asemenea, cu partenerii de afaceri. Cu toate acestea, românii nu vor mai putea accesa acest ajutor financiar, de acum încolo.

„Cetelem va asigura continuitatea relațiilor de afaceri cu partenerii și clienții în baza contractelor de credit și carduri aflate în derulare până la rambursarea integrală și la încetarea obligațiilor contractuale”, menționează compania.

Cetelem, parte a grupului financiar francez BNP Paribas, este o instituție înființată în 2005 în România. Motivele pentru care compania încheie activitatea în România au fost transmise de către reprezentanți. Mai exact, dimensiunile necesare pentru a obține investiții majore în IT nu au fost atinse, drept consecință, firma menționată nu are o bună poziționare competitivă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Vești proaste pentru români! Ce salariu trebuie să aibă cei care vor să își ia un credit în acest an pentru ”Noua Casă”

Cetelem a realizat o analiză strategică pentru a identifica opțiunile existente pentru a aduce îmbunătățiri din perspectiva poziționării competitive, dar cu toate acestea, nu a fost găsit un partener financiar care să dețină capacitatea de a asigura un viitor stabil pentru compania în cauză. BNP Paribas Personal Finance a anunțat demararea măsurilor pentru încetarea activităților din România.

Cetelem își încheie activitatea în România
Cetelem își încheie activitatea în România

„Prin urmare, BNP Paribas Personal Finance a realizat o analiză strategică pentru a identifica opțiunile existente în interesul clienților și al personalului. Din păcate, nu s-a concretizat procesul de identificare a unui partener financiar care să posede capacitatea de a defini și a asigura un viitor stabil pentru companie.

În consecință, BNP Paribas Personal Finance anunță demararea procedurilor de întrerupere a activităților sale în România. Grupul a înaintat către autoritățile de resort documentația necesară în vederea încetării activității de acordare de credite de consum pe piața din România, în conformitate cu procedurile legislative in vigoare”, se menționează în comunicatul companiei.

Continuitatea relației cu partenerii de afaceri și cu persoanele care dețin contracte și carduri de credit active va fi asigurată până la încetarea obligațiilor contractuale și până la rambursarea sumei integrale. În comunicatul transmis de companie se menționează că această informație este valabilă doar pentru Cetelem, astfel, celelalte entități care aparțin grupului nu sunt afectate.

Citește și despre următorul subiect: ChatGPT, sfaturi pentru tinerii care vor să ia un credit ipotecar: „Costul pe termen lung poate fi afectat de mai mulţi factori”