- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de călătorie pentru românii din Belgia. Anunț de ultimă oră de la MAE

25 Mar, 20:36 • Bumbeneci Diana
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Belgia: perturbări pe rețeaua rutieră din Bruxelles
Alertă de călătorie pentru românii din Belgia. Anunț de ultimă oră de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care intenționează să călătorească în Belgia.

Alertă MAE pentru Belgia

MAE informează cetățenii români că, conform unui raport al poliției rutiere, protestul fermierilor belgieni va genera perturbări pe rețeaua rutieră din zona Bruxelles-ului, începând de marți.

Astfel, începând cu ora 6:00, strada Rue de la Loi (între Schuman și R20) și tunelul Reyers de pe E40 spre centru, precum și tunelul Cinquantenaire spre Rue de la Loi, vor fi închise circulației. De asemenea, centura Bruxelles-ului și intersecția Arts-Loi ar putea deveni inaccesibile. Se prevăd perturbări în străzile adiacente Rue de la Loi și în cartierul european.

Dificultățile de circulație ar putea persista până la sfârșitul zilei de marți, așa că poliția belgiană recomandă evitarea deplasării cu autoturismul către Bruxelles.

Poți citi în acest context și: Fenomenul de quiet quitting în România secolului 21. Motivul pentru care românii își pierd entuziasmul la locul de muncă

Belgia
Belgia

Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească informațiile privind traficul rutier pe pagina de internet a poliției rutiere federale belgiene, inforoutes.be.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

În caz de situație dificilă sau de urgență, cetățenii români pot apela la telefonul de permanență al Ambasadei României în Belgia: +32 (0)4 974 28 663.

Vezi și: Se fac concedieri în masă. Primele 1.000 de persoane care își vor pierde locul de muncă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult