- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angela Crețu a demisionat din poziția de CEO al companiei Avon. Ce a determinat-o să ia această decizie

30 Nov, 20:02 • Fundeanu Madalina
Angela Crețu a demisionat din poziția de CEO al companiei Avon. Postul va fi preluat anul viitor de Kristof Neirynck, director de marketing cu amănuntul și comerț electronic.
Angela Crețu a demisionat din poziția de CEO al companiei Avon. Ce a determinat-o să ia această decizie

Angela Crețu a luat o decizie radicală! Aceasta a demisionat din poziția de CEO al producătorului american de cosmetice, parfumuri și bijuterii Avon International, conform profit.ro.

Angela Crețu a demisionat din poziția de CEO al companiei Avon

Angela Crețu va continua să lucreze în calitate de consilier principal al Comitetului consultativ internațional Avon și în calitate de președinte a Consiliului Avon Products Inc, dar și să exploreze, totodată, „noi căi de creștere personală”. Postul va fi preluat anul viitor de Kristof Neirynck, director de marketing cu amănuntul și comerț electronic.

Ea a preluat postul la începutul anului 2020, fiind responsabilă pentru operațiunile din afara Americii Latine și pentru supravegherea mărcii Avon la nivel global. New York Times a prezentat-o atunci pe Angela Crețu drept un veteran al companiei, astăzi cu sediul la Londra. Ea lucra în cadrul Avon din noiembrie 1998, trecând de la poziții ca Sales Manager și General Manager la Vicepreședinte pentru Europa de Sud-Est.

Citește și: Salariu de 4.400 de euro pentru șoferii de autobuz! Anunțul de angajare care a șocat internetul

Angela Crețu
Angela Crețu

În luna mai 2019, compania braziliană Natura Cosmeticos a ajuns la un acord privind achiziționarea rivalei americane Avon Products Inc printr-un schimb de acțiuni, o tranzacție care a creat a patra companie cosmetică globală.

În plus, în vara anului 2018, Avon a vândut ultima sa fabrică din Statele Unite producătorului francez de cosmetice Fareva Group, după ce a fabricat produse pentru frumusețe în SUA timp de peste 100 de ani.

Avon este prezentă de 24 de ani pe piața din România și concurează pe piața locală cu producătorul francez L’Oreal, compania germană Beiersdorf, care deține și brandul Nivea, și cu Farmec Cluj-Napoca, cel mai mare producător de cosmetice cu capital românesc.

Executivul român Angla Creţu, fost CEO-ul Avon la nivel global, era de părere că anul 2023 va fi unul fără precedent, iar cea mai mare greşeală pe care ar putea să o facă execu­tivii ar fi să îi pună o etichetă cunoscută, potrivit Ziarul Financiar.

„Dacă percepi 2023 ca pe un simplu an de criză e o greşeală imensă. Va fi un an fără precedent, iar a încerca să aplici soluţii sau planuri care au funcţionat în crizele anterioare nu va funcţiona. Cu modestie, agilitate şi un strop de nebunie, va trebui să acţionezi în timp real la ce se va întâmpla în fiecare moment în piaţă”, a declarat aceasta la finalul anului trecut.

Vezi și: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut anunțul! 100 de autobuze electrice vor fi puse în circulație!