- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important pentru românii care locuiesc la curte! Există noi interdicții

26 Feb, 22:19 • Lupu Alexandra
Românii care stau la curte trebuie să respecte noi reguli! În caz contrar, persoanele care nu respectă noile restricții vor fi sancționate cu amendă.
Anunț important pentru românii care locuiesc la curte! Există noi interdicții

Amenzi usturătoare pentru românii care nu respectă noile reguli! Anunțul a fost făcut în această săptămână și este destinat persoanelor care locuiesc la curte, citează antena3.ro.

Noi restricții pentru românii care locuiesc la curte. Chiar dacă se spune că fiecare om are libertatea de a face ce dorește în intimitatea casei, se pare că s-au implementat noi reguli prevăzute de lege, iar nerespectarea lor este sancționată cu o amendă usturătoare. Românii trebuie să aibă mare grijă la aceste norme.

Noi reguli pentru românii care stau la curte

Începând cu această săptămână, persoanele care locuiesc la curte nu mai au nevoie să dea foc crengilor sau frunzelor strânse în grădină. Nici resturile vegetale sau vreascurile nu mai pot fi puse pe foc, iar persoanele care nu respectă aceste sancțiuni pot ajunge să scoată foarte mulți bani din buzunar pentru a achita amenda.

Citește și: Păsările de curte nu vor mai putea fi crescute în cuști! Reacția organizațiilor agricole: „Ar duce pur și simplu la dispariția celei mai mari părți a sectorului avicol european, inclusiv a cărnii și ouălor”

În cazul în care regulile nu sunt respectate, românii pot primi o amendă minimă de 400 lei. Aceasta poate ajunge până la maxim 800 lei, dacă vorbim despre persoanele fizice. Pe de altă parte, cele juridice pot achita o sancțiune contravențională care variază de la 10.000 până la 20.000 de lei.

curte
curte

Amenzile sunt aplicate atât pentru focurile aprinse pe o proprietate privată, cât și pe cele poziționate într-un drum public. Constatarea contravențiilor și implementarea sancțiunilor pentru încălcarea prevederilor legale sunt stabilite de către personalul împuternicit al Gărzii de Mediu. Distanțele minime la care se poate face focul sunt următoarele: 40m față de zonele cu pericol de explozie, 50m față de materiale combustibile, 100m față de depozite furajere, respectiv, 200m față de liziera pădurii. Regulile impuse nu sunt unele surprinzătoare. O lege care prevede reglementarea deșeurilor biodegradabile este regăsită încă din anul 2018, care impune colectarea separată.

Vezi și: Lovitură pentru toți românii care au nuci în curte! Se dau amenzi de până la 10.000 de lei