- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apar primele semne ale cutremurului pe piața imobiliară: Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au scăzut cu mai mult de 500 de euro în București în octombrie

28 Nov, 22:58 • Gabriela Andreescu
Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au rămas nemodificate în zonele centrale din București și au scăzut în mai multe cartiere ale Capitalei, arată o analiză a Ziarului Financiar.
Apar primele semne ale cutremurului pe piața imobiliară: Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au scăzut cu mai mult de 500 de euro în București în octombrie

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală au scăzut, în medie, la nivelul lunii octombrie cu 500 de euro sau 0,5% la 107.850 de euro, fiind a cincea lună consecutivă de scăderi, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanţă imobiliară SVN România, citat de național.ro.

Specialiștii susțin că în luna octombrie media preţurilor s-a redus la sub 108.000 de euro. Ritmul anual de creştere a încetinit la cea mai mică valoare din 2022 în octombrie, la 5,2% faţă de perioada similară din 2021 şi a cincea lună consecutivă de scăderi.

Ritmul anual de creştere a încetinit la cea mai mică valoare din 2022 în octombrie, la 5,2% faţă de perioada similară din 2021 şi a cincea lună consecutivă de scăderi.

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au scăzut cu mai mult de 500 de euro în București în octombrie
Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au scăzut cu mai mult de 500 de euro în București în octombrie

Citește și: Cum ne mai jupoaie statul român: Cei cu câștiguri mai mari de 6 salarii minime trebuie să plătească 10% CASS – contribuția la sănătate

De partea cealaltă, dacă vânzările sunt afectate de inflaţie şi creşterea dobânzilor, dezvoltările noi sunt influenţate de lipsa autorizaţiilor de construire şi blocarea proiectelor, fapt ce va pune presiune pe piaţa de vechi în următorii 2-3 ani.

Unde se găsește cea mai ieftină proprietate din România la ora actuală

Într-un oraș în România o garsonieră recent amenajată se vinde cu un preț demn de o mașină second-hand. Este vorba despre o garsonieră din orașul Petrila, județul Hunedoara, care este scoasă la vânzare cu prețul de doar 4.000 de euro, mai scrie sursa citată.

”Vând garsonieră oraș Petrila jud Hunedoara bl 33 etaj 6, proprietate privată fără datorii, acte la zi, liftul nu funcționează, geamuri termopan, ușa metalică, gresie, faianță in baie, preț 4.000 euro”, este anunțul postat de proprietar pe olx.

De altfel, acesta nu este singurul oraș din România unde un imobil se vinde cu mult sub prețul pieței. Cazuri similare se mai întâlnesc în multe alte orașe mici precum Zimnicea sau Calafat.

Citește și: Gripa aviară face ravagii în toată lumea: Preţul ouălor s-ar putea dubla de Sărbători, peste 50 de milioane de păsări au fost sacrificate

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult