- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apple lansează serviciul „Buy now, pay later”. Utilizatorii pot solicita împrumuturi între 50 și 1.000 de dolari

29 Mar, 12:37 • Bocioacă Bianca
Apple a lansat marți serviciul „Buy now, pay later” în SUA, mișcare care ar putea perturba sectorul tehnologiei financiare dominat de alte firme.
Apple lansează serviciul „Buy now, pay later”. Utilizatorii pot solicita împrumuturi între 50 și 1.000 de dolari

Serviciul „Buy now, pay later” de la Apple le permite utilizatorilor să își împartă achizițiile în patru plăți repartizate pe șase săptămâni, fără dobândă sau comisioane.

Utilizatorii au dreptul să solicite împrumuturi între 50 și 1.000 de dolari, banii putând fi folosiți pentru achiziții online, dar și în aplicație, efectuate de pe iPhone și iPad, la comercianții care acceptă plata prin Apple Pay.

„Acest lucru va atrage o parte din cota de piață a altor jucători”, a declarat Danni Hewson, șeful analizei fianciare la AJ Bell, potrivit news.ro.

Citește și: Veste bună pentru utilizatorii Apple! Apelul de urgență prin satelit de pe iPhone 14 va fi disponibil și în Europa

Apple Pay va deveni un perturbator

Acesta mai spune că Apple Pay va perturba, pentru că utilizatorii vor căuta cel mai simplu mod de a obține ceea ce își doresc, pentru că, din cauza inflației, portofelele lor au fost afectate.

Restricțiile legate de pandemie i-au făcut pe cumpărători să se îndrepte către platformele de plată online, mărind cererea pentru companiile fintech care oferă servicii BNPL.

Serviciile de plăți digitale s-au extins în sector prin achiziții, iar Affirm a devenit companie publică, într-o listare de mai multe miliarde de dolari.

Citește și: Microsoft lansează un instrument de AI în securitatea cibernetică: „Security Copilot are doar rolul de a asista experţii, nu de a-i înlocui”

Pe fondul creșterii ratelor dobânzilor și al inflației, sectorul a cunoscut un declin care a dus la diminuarea puterii de cumpărare și au forțat consumatorii să-și restrângă cheltuielile.

Serviciul Apple Pay este acceptat de peste 85% dintre comercianții cu amănuntul din SUA.

Acțiunile companiei BNPL Affirm Holdings au scăzut marți cu peste 7%, iar titlurile PayPal au scăzut cu circa 1,5%.

Apple Pay Later este activat pin programul Mastercard Rate.