- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție! Poliția Română pedepsește drastic nerespectarea acestei legi

01 Oct, 18:23 • Stefan Simion
Semnalul de alarmă a fostr tras de către Poliția Română, însă dacă românii vor respecta lege așa cum se cuvine, este imprevizibil.
Atenție! Poliția Română pedepsește drastic nerespectarea acestei legi

Numărul unic de urgență 112 nu poate fi folosit decât pentru urgențe, nu în scopul glumelor pe care le fac copiii între ei. Numeroase apeluri au fost efectuate în ultimele luni, în special în perioada verii, iar copiii trebuie să înțeleagă că există consecințe, iar amenzile date de Poliția Română sunt colosale.

Importanța numărului unic de urgență 112

Este foarte important să le fie reaminiți tuturor copiilor de ce este important ca ei să nu facă farse sau diverse glume când vine vorba de numărul unic de urgență 112. Părinții ar trebui să își supravegheze copiii mai atent pentru a nu-i lăsa să pună viețile în pericol și a altor persoane.

„În perioada 19 iunie – 31 august 2023, Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, a derulat, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți cu privire la consecințele actelor de alertare abuzivă a autorităților, intitulată : „Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!”

Reamintim că este foarte important să înțelegeți rolul și funcțiile numărului unic de urgență 112. Cunoașterea clară a modului în care funcționează acest serviciu este esențială, pentru a evita apelurile abuzive și pentru a nu pune în pericol viețile altor persoane.

Folosiți numărul de urgență doar în cazuri reale de urgență, cum ar fi accidente grave, incendii, infracțiuni sau situații medicale critice!

”Nu folosiți niciodată numărul 112 pentru glume sau jocuri!”
Educați copiii despre importanța utilizării corecte a numărului de urgență și despre consecințele apelurilor abuzive. Monitorizați utilizarea telefoanelor de către copii!

Purtați discuții alături de copii despre importanța numărului unic de urgență 112, astfel încât să cunoască și să conștientizeze când este necesar să efectueze un apel la numărul de urgență și când nu este potrivit. Încurajați o comunicare deschisă și responsabilă în acest sens.

Celor mici le spunem cel mai important lucru pe care trebuie să-l știe despre numărul unic de urgență 112: așa cum spune numele, acesta este destinat situațiilor reale de urgență, atunci când aveți nevoie de ajutor imediat!

O urgență este o situație gravă sau periculoasă, pentru dumneavoastră sau pentru alte persoane, care necesită intervenție promptă. Incendii, accidente grave, infracțiuni sau situații medicale critice sunt câteva exemple.

Nu folosiți niciodată numărul 112 pentru glume sau jocuri! Apelurile abuzive pot împiedica oamenii care au nevoie de ajutor să primească asistența necesară. Mai mult, vă expuneți unor consecințe legale directe, precum sancțiuni contravenționale ori chiar cercetare penală.

Dacă nu sunteți siguri cu privire la urgența unei situații, întrebați un adult de încredere. Ei vă pot ajuta să decideți când este momentul să sunați la 112 și să înțelegeți mai bine cum să folosiți acest număr în mod responsabil.

În primele 6 luni ale anului 2023, Poliția Română a gestionat 811.719 apeluri 112. Dintre acestea, 21.168 au fost apeluri false sau abuzive. În urma celor constatate, polițiștii au aplicat 20.494 de sancțiuni contravenționale.”, este ceea ce anunță Poliția Română cu privire la situația fără precedent cu care se confruntă.

Poliția Română
Poliția Română

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/s-a-reluat-circulatia-pe-podul-giurgiu-ruse-politia-de-frontiera-anunta-ca-lucrarile-intre-romania-si-bulgaria-au-fost-finalizate-368487/

Poliția Română trage un semnal de alarmă

Conform avocatnet.ro, Poliția Română a atras de foarte multe ori atenția asupra acestui fapt infracțional și a vorbit întodeauna despre modalitatea de penalizare pentru cei care sună fără a avea o urgență la numărul de unic 112. Amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei, iar o altă variantă este munca în folosul comunității, de la 200 la 400 de ore. Amenzile cresc pentru cei care au săvârșit infracțiunea într-un interval de un an, iar acestea sunt curpinse între 4.000 și 8.000 de lei. Pe lângă amendarea ceor care sună în gumă la numărul unic de urgență 112, vor fi sancționați cu amenzi între 1.000 și 2.000 de lei și cei care sună în mod abuziv, dar pot face și muncă în folosul comunității, până la 200 de ore.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/proiect-romanii-care-se-deplaseaza-cu-trotinetele-electrice-ar-putea-primi-amenzi-de-la-politia-locala-367677/

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult