- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertismente dure de pe scena politică. Urmează un an de groază pentru Republica Moldova! „Doar reunificarea cu România este soluția”

10 Jan, 12:30 • Bumbeneci Diana
Republica Moldova va întâmpina probleme economice destul de grave în 2023, anunță un reprezentant al clasei politice de peste Prut. Conform acestuia, doar unirea cu România este soluția pentru evitarea unor probleme.
Avertismente dure de pe scena politică. Urmează un an de groază pentru Republica Moldova! „Doar reunificarea cu România este soluția”

Republica Moldova ar putea avea cel mai greu an din ultima lungă perioadă! Politiciana Vitalia Pavlicenco, ex-președinte al Partidului Național Liberal din Republica Moldova, a făcut noi declarații, prin intermediu cărora susține public faptul că anul 2023 va fi unul greu pentru Republica Moldova, din cauza războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, dar și din cauza crizelor internaționale multiple, conform știripesurse.

Republica Moldova mai poate fi ajutată doar prin Unirea cu România

În acest sens, Pavlicenco este de părere că soluția „firească și necesară populației noastre” este unirea cu România. Părerea sa a fost expusă în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, iar mai apoi, declarațiile au fost distribuite în tot mediul online. Pavlicenco recunoaște că Moldova urmează să aibă parte de luni de coșmar.

Ai mai putea citi și: Românii ar putea rămâne fără pensii în 2023?! Marius Budăi: „Noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi”

Vitalia-Pavlicenco, politician Republica Moldova
Vitalia-Pavlicenco, politician Republica Moldova

Nu se așteaptă un an deloc mai ușor. Pe de o parte, războiul continuă și poziția Moscovei este tot mai dură, pe de altă parte, se vorbește la nivel internațional de mai multe crize, nu doar de cea energetică. Eu cred că nici pentru noi nu va fi ușor. Oamenii nu trebuie să-și facă iluzii, dar să se gândească cum să depășim aceste greutăți”, a menționat Pavlicenco.

Tot pe marginea acestui subiect, politicianul a mai explicat și că cea mai mare dorință a sa în noul an este unirea Republicii Moldova cu România. Pavlicenco este de părere că aceasta este o „soluție firească și necesară” moldovenilor.

De la 2023 aștept unirea. Eu cred că anul acesta, dacă va fi tot mai greu și mai greu, mai multă lume va înțelege că doar reunificarea cu România, pe care avem misiunea să o realizăm, este soluția. Am invitat mereu guvernarea să se gândească la acest lucru și să fie, poate, ea cea care ne conduce spre această soluție absolut firească și necesară populației noastre”, a conchis politiciana.

Te mai poate interesa și: Moment istoric. Ceapa a atins cel mai ridicat preț din lume! A fost anunțat deja locul în care ceapa e mai scumpă decât carnea de vită

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult