- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă 1 pahar de apă pe nota de plată a unui restaurant din Sibiu. Recenzia lăsată de un client al localului

14 Jan, 23:16 • Adrian Popovici
Nota de plată și prețul unui pahar de apă la unul dintre cele mai noi restaurante din Sibiu au atras atenția internauților din întreaga țara. Controversele pe această temă au început după ce o recenzie a localului a fost publicată.
Cât costă 1 pahar de apă pe nota de plată a unui restaurant din Sibiu. Recenzia lăsată de un client al localului

Recenzia lăsată de un sibian unui nou restaurant din orașul său a devenit la scurt timp virală. Acest lucru a avut loc atât din cauza faptului că noul local a stârnit interesul internauților, dar și din cauza notei de plată venită la final pentru cele cinci pahare de apă venite la final, transmite Turnul Sfatului.

În recenzia sa, pe lângă nota de plată, autorul a vorbit despre atmosfera din local, despre modul în care ei și alți clienți au fost tratați de către chelneri, dar și despre preparatele cu care restaurantul își așteaptă mușterii.

„A fost o seară de vineri când am intrat în restaurantul care, deocamdată, nu are siglă la exterior, ci doar una mare, luminoasă, deasupra bucătăriei deschise. Era aproape plin locul, iar cei doi ospătari care forfoteau printre mese n-au părut foarte încântați de noi mușterii, ignorându-ne cu succes în timp ce alergau mereu preocupați, ușor încruntați. După un scurt traseu prin cele două încăperi (una adăpostește zona de cofetărie și bucătăria deschisă cu câteva mese, în cealaltă fiind barul și cele mai multe mese) am decis să ne așezăm la ceea ce pare a fi masa pentru grupurile mari”, scrie autorul recenziei.

Nota de plată
Nota de plată

Citește și: Turistul care a rămas șocat când a văzut nota de plată pentru două beri mici în Vama Veche

Cât costă un pahar de apă pe nota primită de sibian?

La finalul recenziei sale, sibianul a vorbit și despre nota de plată primită și a detaliat produsele din meniu pe care le-a cumpărat. Astfel, calculele acestuia indică faptul că un singur pahar de apă costa 9 lei.

„Cei 213 lei trecuți pe aceasta erau împărțiți între apa plată (câte nouă lei pentru fiecare pahar; în total, noi am băut cinci pahare), quesadilla de pui – 47 de lei, nachos-ul cu guacamole – 38 de lei, falafelul cu tahini – 35 de lei, puiul piri piri – 35 de lei și feliile de legume botezate „garden dip” – 31 de lei!”, explică autorul recenziei după ce a primit nota de plată.

Prețul banalului pahar cu apă de pe nota de plată i-a surprins și chiar înfuriat pe unii dintre cei care au citit această recenzie. Mulți au dezbătut despre marja de profit pe care o are un restaurant care practică astfel de prețuri, asta în timp ce unii au adăugat că apa nu ar trebui să fie pe nota de plată.

„Apa de la robinet ar trebui să fie disponibilă și gratuită în orice local din România!”, a scris unul dintre comentatorii uimiți de nota de plată.

Citește și: Un sportiv a plătit 160.000 de euro la un restaurant. Ce a putut să conțină nota sa de plată