- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani câștiga Cătălin Scărlătescu la început de carieră. „Luam salariul cât lua un doctor în Germania”

04 May, 23:50 • Lupu Alexandra
Poveștile lui Cătălin Scărlătescu de la început de carieră. Iată ce salariu primea unul dintre cei mai apreciați chefi din România.
Câți bani câștiga Cătălin Scărlătescu la început de carieră. „Luam salariul cât lua un doctor în Germania”

Cătălin Scărlătescu a fost invitat în cadrul podcast-ului „Fain & Simplu”, moderat de Mihai Morar, atunci când a dezvăluit ce salariu primea la început de carieră, în calitate de bucătar. Unul dintre cei mai apreciați chefi din România și-a început cariera în Capitală, după ce a venit din Germania, scrie ziare.com.

Ce salariu avea Cătălin Scărlătescu la început de carieră

Cătălin Scărlătescu a vorbit deschis despre prima parte a carierei sale în calitate de bucătar, la podcast-ul „Fain & Simplu”, moderat de Mihai Morar. Unul dintre cei mai apreciați chefi din România a povestit că, după câțiva ani petrecuți în Germania, acolo unde a învățat meseria, a revenit în țară. Pentru început, Cătălin Scărlătescu s-a angajat ca șef bucătar la restaurantul Los Angels, din Capitală.

Cătălin Scărlătescu povestește că, în momentul în care s-a întors în România din Germania, avea deja 3.500 de mărci. Totodată, celebrul chef spune că, la început de carieră, lua salariul cât un doctor din Germania. Concret, atunci când a revenit în țară, a început cu 300 de dolari, iar după o lună, câștiga 2.800 de dolari.

Citește și despre următorul subiect: Inflația crește, dar salariile stau pe loc! IT-iștii cer măriri de salariu cu peste 20% pentru a face față scumpirilor

„Pot să spun că în 2002-2003, când am venit eu în România, m-am întors din Germania… eu pe vremea aia aveam 3.500 de mărci.Luam salariul cât lua un doctor în Germania. Am venit în România și am început cu 300 de dolari și, după o lună de zile, aveam 2.800 de dolari”, a precizat Cătălin Scărlătescu.

Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai renumiți chefi din România la ora actuală. Cu toate acestea, înainte de a ajunge aici, celebrul bucătar a pornit de la munca de jos. La început de carieră, Cătălin Scărlătescu muncea pe bani puțini, iar în cele din urmă, veniturile au crescut și au devenit unele pe care puțini oameni aveau șansa să le încaseze. Celebrul bucătar și-a găsit chemarea încă din adolescență.

La 16 ani, Scărlătescu a luat cea mai mare decizie din viață: a renunțat la studii și s-a concentrat pe cea mai mare pasiune a lui, bucătăria. Primii pași pe care i-a făcut în bucătărie au fost în calitate de angajat, unde trebuia să curețe legume. Ulterior, celebrul chef a plecat din România și s-a angajat pe un vapor cargo, unde a fost steward. În cele din urmă, a renunțat și la călătoriile de pe mare, ajungând în Germania, acolo unde s-a angajat într-un restaurant. Mulți ani a locuit în țara menționată și a învățat toate secretele din bucătărie.

Te-ar putea interesa și: Germania, țara cu oferte generoase de muncă! Ce salariu primește un angajat la fabrica BMW și care sunt beneficiile acestuia