- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are un cioban în 2023. Câte clase sunt necesare și câte ore se lucrează pe zi

07 Mar, 20:46 • Bocioacă Bianca
Câți bani câștigă un cioban în România, în 2023. Ciobănia este una dintre cele mai grele meserii, motiv pentru care nu oricine reușește să rămână foarte mult timp la o fermă.
Ce salariu are un cioban în 2023. Câte clase sunt necesare și câte ore se lucrează pe zi

Ce salariu are un cioban în 2023. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani a anunțat că ăn această săptămână are mai mult de 500 de locuri de muncă vacante, potrivit botosaneanul.ro.

Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor „Popăuți” a angajat șase ciobani, specificând în ofertă că se dă și un concurs.

Citește și: Vestitul Ghiță Ciobanu a cerut sprijin guvernamental de la Nicolae Ciucă. „Dacă trece acest proiect, asta înseamnă că 60%-70% din fermele de ovine vor pune lacătul”

Ce salariu are un cioban

Instituția angajatoare a anunțat un salariu care pornește de la 3.850 de lei, singura condiție pusă fiind cea a studiilor: generale sau medii. Oferta este una avantajoasă, mai ales la nivelul  salarizării din România. Se fac angajări cu contract de muncă, pe o perioadă nedeterminată, la un program de opt ore pe zi.

Citește și: Subvenția pentru lâna de oaie se dublează! Programul Lâna în 2023 aduce mai mulți bani pentru ciobanii români

Până la momentul recrutării de personal nou, fermierii se concentrează pe un alt aspect, și anume pe vânzările așteptate de Paște. Față de anul trecut, carnea de miel va fi mai scu,mpă în 2023, crescătorii de ovine afirmând că trebuie să ridice prețurile din cauza inflației. Carnea de miel va fi mai scumpă cu cel puțin 30% în 2022.

„Prețul la miei va crește. Cred că va fi mai mare cu cel puțin 30 la sută. Nu putem altfel pentru că au fost costuri mai mari anul acesta. Am cumpărat 20 de tone de grăunțe cu 1,3 kg, iar anul trecut se dădeau cu 80 de bani kilogramul. Salariile la băieții care lucrează la mine sunt duble”, susține Alin Pașaniuc, crescător de ovine din comuna Țibănești, potrivit gandul.ro.