- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are un gunoier în România în 2023. Orașul în care oamenii așteaptă luni bune pentru a avea acest loc de muncă

13 Oct, 10:39 • Bocioacă Bianca
Ce salariu are un gunoier. Există o localitate unde oamenii își doresc acest loc de muncă și așteaptă și câteva luni pentru un contract.
Ce salariu are un gunoier în România în 2023. Orașul în care oamenii așteaptă luni bune pentru a avea acest loc de muncă

În România, un gunoier nu are nevoie de studii superioare sau medii, totul ce trebuie să aibă este dorința a avea un venit constannt.

Iată ce salariu are un gunoier român, în condițiile în care nu este o meserie pe cae să o practice multe persoane. Veniturile angajaților din salubritate au crescut în ultimii 10 ani, dar au rămas modeste. Salariul net lunar pleacă de la suma de 2.400 de lei și poate crește datorită unor sporuri. Unul este cel de rușine, de 15% din salariul de bază.

Citește și: Ce salariu are un gunoier în Germania. N-o să-ți vină să crezi cu cât se plătește acest job

Ce salariu câștigă un gunoier

Salariul unui șofer de camion din domeniul salubrității primește cel puțin 3.300 de lei, motiv pentru care nu foarte mulți români se grăbesc să aleagă acest domeniu, dar și pentru felul în care sunt priviți în societate.

Salariile din salubritate sunt cu 30% mai mici decât salariul mediu net pe economie, în ciuda faptului că veniturile nete din acest sector de activitate au crescut cu 124% în ultimii 10 ani, potrivit gandul.ro.

Dacă în România salariile sunt mici, în alte țări un gunoier este plătit mult mai bine. În Germania, salariile pornesc de la 745 de euro pe lună și pot ajunge până la 1.1017 euro pe lună în sectorul public.

Gunoierii din New York, SUA, primesc un salariu generos. Persoanele care lucrează în salubirtate nu sunt stigmatizate de societate și se bucură de venituri care să le asigure un trai mai mult decât decent.

Citește și: Salarii 2023. Cât mai câștigă un măturător de stradă în România. Venit demn de aruncat la coșul de gunoi!

Aceștia pot fi remunerați cu 70.000 de dolari pe an. Meseria de gunoier este considerată una dintre cele mai valoroase, angajații din domeniu diind văzuți ca niște eroi. Ei sunt apreciați și respectați pentru că rezistă în fiecare zi în condiții extrem de grele, indiferent de vreme.

Pentru a ocupa acest post, se fac liste interminabile de așteptare. Circa 100.000 de persoane își deoun CV-urile pentru un astfel de loc de muncă, chiar dacă angajatorii scot mai puțin de 1.000 de locuri în fiecare an.