- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2024. Marcel Ciolacu: „Facem la nivel guvernamental toate demersurile”

22 Nov, 13:01 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu explică ce se va întâmpla cu taxele și impozitele în 2024. Șeful Executivului a luat noi decizii cu privire la banii pe care îi vor plăti românii începând cu anul viitor.
Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2024. Marcel Ciolacu: „Facem la nivel guvernamental toate demersurile”

Premierul

României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre ce urmează să se întâmple cu taxele și impozitele în anul 2024. Oficialul a oferit detalii despre anul următor și a explicat că nu va crește nicio taxă și niciun impozit în anul ce va urma. Mai mult, nu vor fi introduse taxe noi, a explicat el.

Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2024

„În 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi”

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri.

Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Consultările cu partenerii sociali, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social vor continua și cu privire la nivelul salariului minim pe economie garantat în plată, mai anunță Marcel Ciolacu.

„Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat șeful Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat întrunirea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social în care au fost discutate mai multe teme aflate în atenția Guvernului, sindicatelor și patronatelor, informează Guvernul României.

La întâlnirea cu sindicatele și patronatele au fost discutate și alte teme de interes precum asigurarea forței de muncă, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene. De altfel, a fost discutat în primă lectură ordinul ministrului Muncii și Solidarității Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă și a fost analizat regulamentul legat de colaborarea în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, conform noii Legi a Dialogului Social.

Ai mai putea citi: Dispare un tip de pensie în România. Noua lege aduce schimbări radicale în 2024

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult