- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Liderii PNL au considerat o greșeală demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerului Educației. Stenogramele discuțiilor

30 Sep, 17:22 • Gabriela Andreescu
Mai mulți lideri PNL au avut o serie de discuții pe tema demisiei lui Sorin Cîmpeanu de la cârma Ministerului Educației. Liberalii consideră că gestul fostului ministru este o slăbiciune pentru partid.
Liderii PNL au considerat o greșeală demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerului Educației. Stenogramele discuțiilor

Stenogramele discuțiilor din cadrul PNL pe tema demisiei lui Sorin Cîmpeanu au fost obținute de Digi24.

Liberalii consideră că retragerea lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației permite ca oricare politician PNL să devină o țintă ușoară pe viitor

Discuțiile au avut loc pe un grup intern al Partidului Național Liberal în seara zilei de 29 septembrie, după ce liberalii au aflat de demisia anunțată de Sorin Cîmpeanu.

Fostul ministru al Educației le-a scris colegilor săi că le mulțumește și le-a arătat disponibilitatea de a continua și construi împreună

Sorin Cîmpeanu: „Vă mulțumesc, rămânem și construim împreună. Eu nu mă pricep la demolat cu ranga și barosul, dar sunt alături de oricine știe să mânuiască o mistrie.”

Liderii PNL și-au arătat susținerea pentru Sorin Cîmpeanu
Liderii PNL și-au arătat susținerea pentru Sorin Cîmpeanu

Foarte mulți lideri i-au răspuns lui Cîmpeanu că îi mulțumesc și ei pentru tot ce a făcut în domeniul educației.

Emil Boc: „Mulțumim pentru sprijinul constant pentru autoritățile publice locale.”

Gheorghe Flutur: „Îți multumim pentru tot ce ai făcut pentru învățământul românesc.”

Iulian Dumitrescu: „Îmi pare rău pentru demisie.”

Daniela Câmpean: „E nevoie de mai multă solidaritate cu cei care își asumă inițiative curajoase.”

Te-ar putea interesa și: Ultimă oră. Ministrul Educației a demisionat! „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru”

Pe de altă parte, mulți i-au transmis  că sunt dezamăgiți de faptul că și-a dat demisia în acest moment. Dintre aceștia, cel mai acid a fost mesajul lui Rareș Bogdan:

Rareș Bogdan: „Nu e vorba doar de Cîmpeanu sau ministerul Educației. Cineva vrea ca mesajul moralist justițiarist de tip iacobin inchizitorial să domine din nou spațiul public. Este o greșeală plecarea din Guvern și o înfrângere pentru noi. Asta nu face decât să pună țintarul pe liderii noștri.”

Deputatul PNL Pavel Popescu a acuzat USR de implicare într-o campanie agresivă online al cărui scop a fost detronarea lui Sorin Cîmpeanu din fruntea ministerului:

Pavel Popescu: „A fost o campanie furibundă a USR plătită masiv în online pe subiect”

Premierul Nicolae Ciucă nu a intervenit în discuție.

Citește și: Cine îi va lua locul lui Cîmpeanu? Sebastian Burduja preia interimar Ministerul Educației

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcție în seara zilei de 29 septembrie. Decizia sa a fost una voluntară, luată pe fondul ultimelor scandaluri din spațiul public, printre care și acuzele de plagiat care i s-au adus.

În discursul său de final, Sorin Cîmpeanu a transmis că a elaborat proiectele Legilor „România Educată” și a parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia a finalizat cele două proiecte.

Interimatul la Ministerul Educatiei va fi asigurat de ministrul Sebastian Burduja, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Potrivit legii, perioada de interimat expiră după maximum 45 de zile din momentul în care un ministru demisionează. Informația conform căreia ministrul Burduja va asigura interimatul la Educaţie a circulat pe surse încă de joi seara, după anunțul demisiei lui Cîmpeanu.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult