- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cinci proiecte solare din România sunt cumpărate de către francezi! Care este scopul acestei achiziții

04 Jul, 13:57 • Constantin Cristina
Francezii de la Total Energies cumpără cinci proiecte solare în nord-vestul României de la compania germană PNE.
Cinci proiecte solare din România sunt cumpărate de către francezi! Care este scopul acestei achiziții

Cinci proiecte solare din România sunt cumpărate de către grupul francez Total Energies, de la compania germană PNE, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Toate parcările din Franța vor fi acoperite cu panouri solare. Legea a fost aprobată de Senat

Cinci proiecte solare din România sunt cumpărate de către francezi! Care este scopul acestei achiziții

Achiziția se va face din nord-vestul României, cu o capacitate de 208 MW, compania spunând că vor contribui la furnizarea de energie regenerabilă pentru a acoperi nevoile țării la nivel local.

„Punerea în funcțiune a celor cinci parcuri solare va permite TotalEnergies, începând cu anul 2025, să ofere clienților B2B din România energie electrică verde produsă local, prin acorduri de achiziție de energie (PPA). Astfel, Compania va oferi acces la energie electrică regenerabilă produsă local, la un preț stabil, cu emisii reduse de carbon, prin contracte încheiate pe termen lung.

proiecte solare
proiecte solare

Pentru a păstra utilitatea agricolă a terenurilor, TotalEnergies va organiza pe cele 200 de hectare de teren, unde se află panourile solare, pășuni agricole care să susțină activitatea crescătorilor de ovine din nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria”, se menționează în comunicatul de presă.

„Dezvoltarea acestor proiecte ne permite să consolidăm poziția companiei în sectorul furnizării de energie solară și să ne întărim prezența în Europa de Est, cu atât mai mult după achiziționarea anul acesta a unui portofoliu de proiecte solare și în Polonia, cu o capacitate totală similară de 200 MW”, a declarat Marin de Montbel, VP Renewable Explorer – New Markets, TotalEnergies.

Total Energies a avut o capacitate brută de producție de energie regenerabilă de aproximativ 17 GW, la finele anului 2022. Compania a declarat că va continua să extindă această activitate pentru a atinge o capacitate brută de producție și stocare de 35 GW din surse regenerabile și apoi 100 GW până în 2030. Mai mult, compania își propune să ajungă în top 5 producători globali de energie electrică obținută din energie eoliană și solară.

Alte articole: Panourile solare pot deveni un adevărat dezastru ecologic. Reciclarea lor aduce 450 de milioane de dolari