- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum a reușit o damă de companie româncă să le dea bătăi de cap autorităților din Italia. I-au fost confiscate bunuri de 3,4 milioane de euro, după ce nu a declarat veniturile provenite din afacerea de familie

27 Feb, 11:42 • Bocioacă Bianca
Autoritățile din Italia au confiscat bunuri de 3,4 milioane de euro de la o damă de companie româncă, bani proveniți din prostituție. Ancheta a primit numele de „Operațiunea Fenice”.
Cum a reușit o damă de companie româncă să le dea bătăi de cap autorităților din Italia. I-au fost confiscate bunuri de 3,4 milioane de euro, după ce nu a declarat veniturile provenite din afacerea de familie

Damă de companie româncă, acuzată de evaziune fiscală și spălare de bani în Italia. Autoritățile fiscale și judiciare au demascat-o pe femeia în vârstă de 51 de ani, rezidentă în localitatea Onè di Fonte (provincia Treviso). Aceasta, identificată ca R.M.F., a reușit să strângă o avere considerabilă în ultimii ani, investind sumele într-un adevărat imperiu imobiliar.

Citește și: E.ON raportează că furturile de gaze și energie electrică au crescut cu 40% în 2023. Avertismentul companiei pentru românii care se branșează ilegal

Damă de companie româncă, lăsată fără avere de autoritățile italiene

În urma investigațiilor, anchetatorii au stabilit că averea provenea din activitatea sa ca prostituată de lux. Românca nu a declarat niciodată veniturile obținute, reușind astfel să evite plata taxelor către statul italian, potrivit stiridiaspora.ro.

Sub coordonarea Procuratorii din Treviso, forțele de poliție economico-financiară au efectuat percheziții la domiciliul femeii și al complicilor săi, confiscând bunuri în valoare de 3,4 milioane de euro.

Citește și: Un bărbat a fost prins în timp ce accesa ilegal mai multe conturi bancare, în Covasna. A fost cercetat și în SUA pentru acțiuni similare

„Operațiunea Fenice” a scos la iveală modul în care românca, damă de companie, și complicii săi, inclusiv membri ai familiei, au folosit sumele obținute în mod ilegal pentru a cumpăra proprietăți, terenuri și mașini.

Investigațiile au demonstrat că rețeaua a generat un profit de peste 3,8 milioane de euro în perioada 2016 – 2023. Banii au fost folosiți pentru achiziționarea a 19 proprietăți în diverse provincii italiene, majoritatea fiind mai apoi vândute cu pierderi pentru a spăla banii.

Perchezițiile au dus la confiscarea a două clădiri, un teren, patru vehicule și sume uriașe de bani din conturile bancare ale celor implicați. Totodată, au fost confiscate nouă dispozitive electronice pentru a fi analizate ulterior.