- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CUTREMUR în administrația publică! Coaliția de guvernare amenință cu reduceri de personal de până la 50%

08 Aug, 17:13 • Constantin Cristina
Administrația publică se va confrunta cu o reducere de personal de peste 50%. Coaliția de guvernare a aprobat 99% setul de măsuri pentru reducerea posturilor.
CUTREMUR în administrația publică! Coaliția de guvernare amenință cu reduceri de personal de până la 50%

Reducerea de personal se va aplica pe posturile din cabinetele primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene și din primele estimări 3.500 de consilieri vor fi reduceri de personal, a informat stiripesurse.ro.

Pentru a realiza economii la bugetul de stat, Guvernul vrea și comasarea instituțiilor cu atribuții similare și de la 1 ianuarie 2024 măsura s-ar putea aplica la instituțiile de tineret și sport. În cea de-a doua etapă, inspectoratele școlare și DSP-urile vor avea coordonare regională, dar și Oficiile de Cadastru.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț surpriză pentru români! Ce se întâmplă cu valabilitatea polițelor RCA de la Euroins?

CUTREMUR în administrația publică! Coaliția de guvernare amenință cu reduceri de personal de până la 50%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că, în urma discuțiilor purtate luni în coaliție, 99% dintre măsurile privind reforma administrativă sunt decise şi, de asemenea, o parte dintre măsurile fiscale.

reducere de personal
reducere de personal

„Dacă nu luăm măsuri, va fi o situație dramatică. (…) Cert este, dacă în acest moment nu se face o reformă administrativă în paralel cu o reformă de reducere a unor excepții fiscale, din Codul fiscal, toate excepțiile însumează în jur de 75 de miliarde de lei în România. (…) România, în acest moment, fără nicio măsură luată, va ajunge la un deficit mai mare decât deficitul de anul trecut.

Deci, un deficit mai mare de 6,2%, dacă Guvernul României nu ia în acest moment nicio măsură. Ce înseamnă acest lucru? Automat va duce la blocarea fondurilor europene, la costuri mult mai mari pentru acoperirea deficitului şi, cum e şi normal, va duce mult mai devreme decât alegerile din 2024 la o instabilitate politică”, a afirmat Ciolacu.

Mai mult, oficialul a spus că până la finele acestei luni, va aproba concomitent ordonanța de urgență care vizează reducerea cheltuielilor bugetare și reforma administrativă prin care să crească veniturile la buget. Prim-ministrul a mai arătat că Executivul intenționează să adopte şi o a treia ordonanță de urgență care vizează combaterea evaziunii fiscale.

Alte articole: Angajaţii români trebuie să fie atenţi! Situaţiile în care se pot tăia zile din concediul de odihnă