- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț surpriză pentru români! Ce se întâmplă cu valabilitatea polițelor RCA de la Euroins?

08 Aug, 16:34 • Constantin Cristina
Premierul Marcel Ciolacu, reacție surpriză cu privire la valabilitatea polițelor RCA de la Euroins. Ce a propus directorul ASF, Valentin Ionescu.
Marcel Ciolacu, anunț surpriză pentru români! Ce se întâmplă cu valabilitatea polițelor RCA de la Euroins?

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a înaintat un proiect de OUG privind prelungirea valabilității polițelor RCA de la Euroins , potrivit spuselor directorului ASF, Valentin Ionescu, a informat bugetul.ro.

Citește și:  Câți bani vor pierde românii care au polițe RCA la Euroins, companie intrată în faliment / Metoda prin care pot fi recuperate sumele plătite

Marcel Ciolacu, anunț surpriză pentru români! Ce se întâmplă cu valabilitatea polițelor RCA de la Euroins?

Sursa citată l-a contactat pe premier și l-a întrebat dacă va fi acceptată propunerea ASF de către Guvern și când ar urma să fie aprobat proiectul de OUG.

„Nu cunosc această propunere”, a precizat Marcel Ciolacu.

Valentin Ionescu, director general Sector Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a făcut un anunț extrem de important în privința valabilității polițelor RCA de la Euroins.

polițe RCA Euroins
polițe RCA Euroins

Directorul a anunțat că a propus prelungirea denunțării polițelor emise de compania Euroins cu 90 de zile, până pe 8 decembrie. Așadar, în urma falimentului companiei, toți cei care dețin polițe de asigurare la această companie trebuiau să le denunțe până pe 8 septembrie.

În concluzie, ASF propune o prelungire a termenului cu încă 3 luni.

„Având în vedere evoluțiile din piața asigurărilor și în scopul protecției consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilității polițelor. Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanță de urgență va trece, denunțarea polițelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie. Noi am propus o prelungire cu încă 90 de zile”, a explicat directorul general din cadrul ASF.

Potrivit legii, polițele de asigurare emise de către Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile până pe 8 septembrie 2023. Se menționează de asemenea faptul că, lichidatorul judiciar numit de instanță are posibilitatea legală de a denunța polițele înainte de 8 Septembrie 2023, a informat sursa citată.

Alte articole: Polițe RCA mai scumpe în 2023 – Proprietarii de mașini sunt tot mai îngrijorați de tarife!