- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Furtuna Mathis face ravagii în Europa. În România va ajunge la acest final de weekend. La ce temperaturi să ne așteptăm

01 Apr, 08:01 • Stefan Simion
Furtuna Mathis ajunge ți în România. ANM anunță la ce temperaturi să ne așteptăm începând cu acest final de weekend.
Furtuna Mathis face ravagii în Europa. În România va ajunge la acest final de weekend. La ce temperaturi să ne așteptăm

Furtuna Mathis, așa cum au numit-o meteorologii francezi, va ajunge și în România de luni. Astfel, se va răcii accentuat și vom avea diferențe de temperatură de peste 10 grade în doar 24 de ore.

Furtuna Mathis ajunge și în România la finele acestui weekend

Furtuna Mathis va fi prezentă în mai multe state din spațiul european, iar la finele acestui weekend ajunge și în România. Este cod roșu în Germania, unde vântul ar putea să depășească 120 de kilometri pe oră, dar există și două avertizări de cod portocaliu în Franța și Italia.

În Franța, rafalele au depășit 140 de kilometri pe oră în mai multe orașe. Furtuna Mathis, așa cum au numit-o meteorologii francezi va ajunge și în România de luni. Astfel, vremea intră într-un proces de răcire accentuată și vom avea diferențe de temperatură de peste 10 grade în doar 24 de ore.

Te mai poate interesa și: Meteo de Florii și Paște 2023. ANM anunță cum va fi vremea până pe 1 mai

Furtuna Mathis
Furtuna Mathis

Marți, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade și se reîntorc ninsorile la munte, în Transilvania și Moldova. Zonele care vor fi lovite de furtuna Mathis sunt: sudul Angliei, Franța, zona de țărm din nordul Spaniei, Belgia, sudul și vestul Germaniei, Elveția, nordul Italiei. Acolo sunt așteptate rafale de vânt de peste 100 km/h.

Pentru săptămâna care va urma, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării. Sunt așteptate precipitații mixte în zonele montane, acolo unde vântul va avea intensificări majore.

Vezi și: COD ROȘU în România! Urmează ore cu instabilitate atmosferică și fenomene meteo extreme

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult